Két egyéni és egy csapat világbajnoki cím született a finnországi IFAA WBHC versenyen

Készült2023-07-10

Két egyéni és egy csapat világbajnoki cím született a finnországi IFAA WBHC versenyen
800 versenyző mérte össze tudását július első hetében Finnországban az IFAA 3D-s Íjász Világbajnokságon, melyen két egyéni és egy csapat világbajnoki cím született a magyarok javára.
800 versenyző mérte össze tudását július első hetében Finnországban az IFAA 3D-s Íjász Világbajnokságon.

A mezőnyben négy magyar íjász: Nohse Judit (longbow felnőtt), Gondán György (FU, csigás, felnőtt) Horváth Ádám (FU, csigás, felnőtt) és Szedlár János (FU, csigás, veterán) versengett az érmekért. A versenyzőknek nem csak a technikás pályával, de a szélsőséges időjárással is meg kellett küzdeniük. Sőt, volt olyan versenynap, amikor az este nyolc órakor kezdődő versenyt reggel ötkor fejezték be. (Az északi országban ugyanis ebben az időszakban nem megy le a Nap.)

Az egyéni versenyben Gondán György és Szedlár János aranyérmet szerzett, Nohse Judit 6., Horváth Ádám a 7. helyen végzett. A csapatversenyben a Gondán-Horváth-Szedlár trió 6451 pontot lőtt, és ezzel holtversenybe kerültek a németekkel, így szétlövés döntött az aranyérem sorsáról. A magyar csapat magabiztosan, 84-68-ra maga mögé utasította ellenfelét, és így felállhatott a dobogó legfelső fokára. A csapatverseny ezüstérmesei a németek, bronzérmesei a finnek lettek.
 
Forrás: MISZ
https://misz.hu/news/wbhc-2023-finnorszag