Konferencia: Tradíció a sportban

Készült2022-11-24

Konferencia: Tradíció a sportban

A sport és a tradíció került terítékre a Magyar Sport Házában! A Magyar Sporttudományi Társaság rendezésében A sport értékei, tradíciói és különleges rendje a XXI. században címmel tartottak konferenciát.

Az eseményen előadást tartott Tóth Miklós, a Magyar Sporttudományi Társaság elnöke, Bali János, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet igazgatója, Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, és Böjte Csaba, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója is.

Dr. Mészáros János, a Nemzeti Versenysport Szövetség és a Magyar Karate Szövetség elnöke is megosztotta gondolatait a résztvevőkkel.

Az egyetemes sport gyakorlatilag a tradíciókra épül. Attól sportág egy sportág, hogy továbbviszi a múltból hozott értékeket. A tradíció kulcsfontosságú nálunk a karate szövetségnél, és természetesen a Nemzeti Versenysport Szövetségnél is. Vannak olyan tagszervezeteink, amelyek túlmutatnak magán a sporton és komoly kulturális értékük van” – mondta előadása után Mészáros János.

Varga István szerint a hagyományok egyben köteleznek minket arra, hogy továbbadjuk.

Emellett, ha a saját sportágamat nézem, amely a kungfu, akkor nem szabad megfeledkeznünk az ott szerzett tudás hétköznapokba való beépítéséről sem. Gondolok itt a fegyelemre, a kitartásra – többek között” – tette hozzá a Magyar Tradicionális Kung-fu és Wushu Szakszövetség elnöke.

Sikeres előadást tartott továbbá Fischer Mihály, az MTK Budapest karateszakosztályának vezetőedzője, Selmeci József Csongor, a Magyar Jóga Akadémia vezetője és Györfi János, a Magyar Sporttudományi Társaság alelnöke is.

A konferencia itt tekinthető meg.