Lezajlott a tavaszi szezon utolsó versenye a mushing - húzó kutyás sportok szakágban

Készült2023-04-26

Lezajlott a tavaszi szezon utolsó versenye a mushing - húzó kutyás sportok szakágban

2023. április 22-23-án rendezte meg a Magyar Kutyasport Szövetség a Somogy Zöld Szíve nemzetközi kutyás futó, kutyás terepkerékpáros, dogscooter és kutyafogathajtó versenyt a Somogy vármegyei Kaszó településen.

A versenyre a magyar versenyzők mellett Ausztriából, Szlovákiából, Szlovéniából és Szerbiából is érkeztek versenyzők. A felnőttek mellett az utánpótlás korosztályok is rajthoz álltak, a legkisebbek a 2-5 éves korosztályba tartozó kutyás futók voltak. A szövetség számára nagyon fontos, hogy minél korábban már kedvet csináljon a gyermekeknek a sportos élethez, az egészséges életmódhoz, amelyhez plusz lelkesedést biztosít, hogy a gyermekek négylábú barátaikkal futhatnak együtt. Természetesen a kisgyermekeket még kísérik, segítik a felnőttek. A verseny eredményhirdetésére vasárnap kora délután került sor a 2 nap összidő eredményei alapján.

Nyáron a mushing szakág versenyszünetet tart, mivel a magas hőmérséklet veszélyes a kutyákra nézve. Május végén a budapesti Nagy sportágválasztón, majd július-augusztusban a zánkai Erzsébet-táborokban fognak bemutatózni a szövetség sportolói. Szeptembertől folytatódnak a versenyszezon: szeptember közepén Balatonakaliban, októberben a Győr melletti Vének településen, novemberben pedig Gyömrőn, az országos bajnokságon várja a Magyar Kutyasport Szövetség a versenyzőket. Emellett novemberben még a Világbajnokság is a versenyzők előtt áll.

A szövetség versenyei nyílt versenyek az igazolt versenyzők mellett bárki más is rajthoz állhat. Sőt, a kutyás futás esetében Happy futam is rendszeresen indul a versenyeken.

Forrás: Dár Andrea / Magyar Kutyasport Szövetség elnöke