Lovászi Viktor: Sokat profitálhatunk a Küzdősportok Világjátékából

Készült2023-11-14

Lovászi Viktor: Sokat profitálhatunk a Küzdősportok Világjátékából

A savate-osoknál is érezni lehet annak a hatását, hogy a sportágban volt magyar induló a Küzdősportok Világjátékán. Forgó Zalán György 7. lett, Lovászi Viktor, a Magyar Francia-box Savate Szövetség elnöke pedig Fair Play aranyérmet vehetett át. Mindezek alaposan felhívták a figyelmet itthon a savate-ra.

„Jó ezt érzékelni, hogy sokan gratuláltak, és érdeklődnek, hogy milyen volt a World Combat Games. Egy versenyzőnk indult, sajnos a Küzdősportok Világjátékának súlycsoportleosztása egy picit speciális, így például Forgó Zalán György egy súlycsoporttal feljebb, 70 kilogrammban küzdött Rijádban.” – mondta Lovászi Viktor, aki a Fair Play aranyéremről elmondta, hatalmas megtiszteltetés, hogy ezt a díjat pont a Küzdősportok Világjátékán vehette át a sportágban végzett munkájáért.

 

 

„Volt egy nagy álmunk, amely végül nem vált valóra. A savate nemzetközi törekvései abba az irányba mutattak, hogy a jövő évi olimpián esetleg a francia box ott lehetne bemutató sportágként Párizsban. Az apropója pedig az lett volna, hogy az 1924-es játékokon még olimpiai sportág voltunk, és most, hogy a francia fővárosba visszatérnek az ötkarikás játékok, ismét bemutatkozhattunk volna. Mindettől függetlenül – Küzdősportok Világjátékának köszönhetően – kettőzött erővel készülünk az előttünk álló megmérettetésekre. A jövő év elején például megrendezzük a már hagyományos Budapest Opent, amelyre rendszerint elég komoly létszámú nemzetközi mezőnyt szoktunk vendégül látni. A tervek szerint több, mint 200-an indulnak 2024-ben” – mondta Lovászi Viktor.