Mi a padel titka?

Készült2023-03-31

Mi a padel titka?

A "fiatal" sportág egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A tenisz és a fallabda legjobb elemeit tartalmazza, komoly közösségformáló, egyben a profizmus is ki tud benne teljesedni. Kerekes Péterrel, a Magyar Padel Szövetség elnökével beszélgettünk.

Honnan ez a lendület?

A kívülálló annyit érzékelhet, hogy egyik napról a másikra itt van egy népszerű mozgásforma, amelyet sztárok egész sora űz. A sportágunk széles spektrumot tud megszólítani. Ebbe beletartoznak az ismert emberek, sportolók, közéleti személyiségek, és ezt itthon és külföldön is igyekszünk kihasználni. Már padelklubokat működtet például Zlatan Ibrahimovic, de többször megfordult a padelpályán Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, vagy Zinedine Zidane is. Itthon Sebestyén Balázs, Kabát Péter, Gera Zoltán, Juhász Roland, Sipos Tamás és Szabó Győző is padelezik.

Mi a titka?

Elképesztően könnyű játék. Hamar megtanulható, és roppant hatékony, mondjuk kalóriaégetésben. Egy-egy kiadós játék 1200-1500 kalóriát is eléget. Kicsi az esélye a sérülésnek, és közösségépítő. Azt hiszem ebben minden benne van, amiért a padel egyre több embert bevonz.

És az élsportos oldal?

Profi szinten robbanás volt a sportágban. Több sorozat is van, komoly pénzdíjas versenyeket bonyolítanak le világszerte. Kelet és Közép Európában, többek között a Magyar Padel Szövetség közreműködésével elindult a Central European Padel Tour, itt Németországtól Bulgáriáig rendeznek versenyeket. Magyarország két ilyen eseménynek is házigazdája. Aztán van egy olimpiai törekvés is. Minden bizonnyal 2032-re a sportág kész lesz arra, hogy eséllyel pályázzon az olimpiai programba kerülésre.

Hamarosan a fővárosban is lesz egy nagy rendezvényük.

Április 18. és 23. között az Etele Plaza ad otthont a Padel4All nemzetközi rendezvénynek. Itt láthatják az érdeklődők a magyar válogatottat is játszani, illetve nemzetközi csapatok is megmérettetik magukat! Az esemény alatt bárki számára lehetőség nyílik a padel kipróbálására. Minden további részlet a magyarpadel.com oldalon.

Fotó: Magyar Padel Szövetség

Bányász Árpád