Sikeres idényt zárt a Magyar Vízisí és Wakeboard Szövetség

Készült2022-11-29

Sikeres idényt zárt a Magyar Vízisí és Wakeboard Szövetség

A 2023-as év pedig remélhetőleg egy Európa-bajnokságot is tartogat a wakeboardosok számára – tudtuk meg Shenker-Horváth Kingától, a szövetség elnökétől.

"Úgy gondolom, hogy 2022-ben is sikerült tovább népszerűsíteni a sportágainkat. Sok gyerektáboron vagyunk túl, és bízom abban, hogy több olyan fiatal kerül be a wakeboard és vízisí családba, akikből a jövő bajnokai lehetnek" – mondta Shenker-Horváth Kinga.

Az idei versenyeken a legeredményesebb wakeboard versenyző a 16 éves Bodoki Bendegúz volt, aki ismét megvédte magyar bajnoki címét a felnőttek között, valamint több nemzetközi versenyen is diadalmaskodni tudott.

"Jövőre, ha minden a tervek szerint alakul, megrendezhetjük azt a wakeboard Európa-bajnokságot, amelynek jogát már korábban elnyertük. Vízisí szakágunk is sikeres szezonon van túl, nyáron és ősszel otthont adtak a Sylvia Lake-n a V4 Slalom Cup-nak, és a Canal Cup-nak, mindkét rangos verseny olyan népszerű volt, hogy a nagy érdeklődés miatt a nevezést idő előtt le kellett zárni” – összegzett a testület első embere.

A Magyar Vízisí Szövetség 1996-ban jött létre, az akkor még szinte ismeretlen sportágnak alig akadt követője, de aztán berobbant Magyarországra a wakeboard 1998-ban és rövid idő alatt az egyik legnépszerűbb vízisporttá vált. 2001-től a Szövetség elnevezése meg is változott Magyar Vízisí és Wakeboard Szövetségre (MVWSZ), ezzel első volt a világon a vízisí szövetségek közül, amely megváltoztatta a nevét azért, hogy szerepeljen benne a wakeboard szó. A testület fő céljai között szerepel a sportágak népszerűsítése és az utánpótlás-nevelés.

Forrás, fotó: Bányász Árpád/MVWSZ