Sipos Tamás és a padel esete: „Előre szólok, biztosan beleszeretsz!”

Készült2022-11-25

Sipos Tamás és a padel esete: „Előre szólok, biztosan beleszeretsz!”

Azt sokan tudják, hogy az Irigy Hónaljmirigy és a Sing Sing énekesének elképesztő hangja van, illetve azt is, hogy szólókarrierbe kezdett, ám azt talán kevesebben, hogy a zene mellett, újabb szerelmet talált magának.

Sipos Tomi olyan lelkesen tud a padelről mesélni, hogy az ember még végig sem hallgatja, már indulna a legközelebbi klubba ütögetni.

Az úgy volt, hogy a zenész egy buli után felébredt és víz helyett padel-ütőt kért?

Nem teljesen, de köze van a zenéhez. Popper Péter koncertjére járt egy lány, akinek a testvére, Vadász Tomi, épp elindította a Padel Club Hungary-t. Mesélt a sportágról, és mondta, menjünk le, próbáljuk ki. Jó bulinak tűnt, hát megnéztük. Eszünkbe sem jutott, hogy azonnal beleszeretünk, így itt ragadtunk…

Gondolom, okkal!

Persze! Korábban évekig jártam teniszre, de egy év után sem mertem azt állítani, hogy képes vagyok „épkézlábat” ütni. Hamar elmegy az ember kedve bármitől, ha nincs sikerélmény. Na itt ezzel nem volt gond. Már a második alkalommal élvezettel ütögettünk.

Aki még sosem hallott róla, annak mit mondasz a padelről?

A tenisz szabályrendszerén és játékstruktúráján alapuló, fallabdával kombinált sportág. Ez egy kicsit hivatalos lett, de ez az alapja. Különben meg egy látványos, laza, izgalmas ütősjáték.

Mit szeretsz benne a legjobban?

Azt, hogy közel van a pálya, haha. A viccet félretéve, nagyon hamar megjött az érzés, hogy itt élvezettel mozoghatsz, és a veled egy szinten lévőkkel meccseket tudsz játszani. Nem olyan sport, amelyiket éveken át kell gyakorolni, hogy élvezhesd, hanem már a korai stádiumban is örömet okoz, ki is fáraszt, szóval megvan a sportértéke is.

Ezzel beéred, vagy az is elképzelhető, hogy legközelebb egy bajnoki győzelem után nyilatkozol nekünk?

Már indultam versenyen… Nem tudok dicsekedni vele, mert a sorsolásnál olyan társat kaptam, aki akkor jött először, viszont a mezőnyben voltak profik is. Utolsók lettünk, úgyhogy nem feltétlenül interjúztál volna velem. Jövőre szeretnék amatőr öregfiúk eseményeken elindulni, mert idén mindig úgy alakult, hogy a versenyek előtti napon fellépésünk volt, ezért nem lett volna szerencsés fáradtan nekivágni.

Ha ajánlani kellene másoknak…

Szoktam is. Nagyon élvezetes, hogy viszonylag hamar tudod irányítani a sportágadat. Gondolj csak bele, hogy például, aki lovagol, hány évébe kerül, mire úgy istenigazából elindul vele a ló és kontrolláltan tudja csinálni, élvezni?! Egyébként meg a jó levegőn vagy, szuper a társaság, szóval ebben a kombinációban ott van a szeren.

Nagy beruházást igényel?

Szerintem, nem. Úgy húszezer forintból el tudsz indulni. Az elején felszerelést sem kell venned, bérelhetsz mindent, amíg kipróbálod. De előre szólok, biztosan beleszeretsz!

Érződik, hogy nagyon kedveled ezt a sportot, és nem csak a levezetés, karbantartás miatt űzöd, viszont a zenét még a padelnél is jobban szereted. Min dolgozol mostanság?

Az Irigy Hónaljmiriggyel a szokásos: gyártjuk az új klipeket, fellépésekre járunk, közben meg a szólókarrieremet is egyengetem.

A legutóbbi „mirigyadagból”, melyik a kedvenced?

A Jóisten (Valmar ft. Szikora Robi Úristen című dalának paródiája, szerk.megj.). Úgy tűnik, a közönségünk is kedveli, és nekünk ez a legfontosabb.

Ki nem hagynám a kérdést: várható padeles klip?

Az még nincs tervben, de egy fellépés igen! December 3-án a Jam Stage-ben leszünk az Irigy Hónaljmiriggyel és a Sing Sing-el, így meghívtuk a Padel Boys csapatát is. Ott lesz Inti (Zuber Krisztián) a TNT-ből, Ricky (Haddad Henrik), a Picasso Branch-ból, Popper Péter, Závodi Gábor, de a jövőben akár Tereh István Öcsi, az Első Emelet egykori tagja is velünk tarthat, illetve Herendi Gábort majd felkérjük, hogy rendezze meg, mert ő is lejár. Jó csapat alakult ki, sok mindenkit sikerült idecsábítanunk a kollégák közül, és egyre többen érdeklődnek, szóval a jövőben is lenne bőven fellépő a padeles bulikon.

Fotók: Padel Club Hungary/Sipos Tamás Facebook

KLI