SOSZ: Díjazták a legjobbakat

Készült2023-02-18

SOSZ: Díjazták a legjobbakat

A Budapesti Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen rendezték meg - két éves kihagyás után - a Sportegyesületek Országos Szövetségének éves díjátadóját. Az egyesületi rangsorban a Ferencvárosi Torna Club végzett az élen, megelőzve a Budapesti Honvéd Sportegyesületet és az Újpesti Torna Egyletet.

A díjátadáson részt vett többek között Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetsége és az MTK elnöke, Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, illetve Szabó Lászó, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.

A magyar kormány nemzetstratégiai ágazattá nyilvánította a sportot, és ez nagyon jó döntés volt, ami megnyilvánul az itthon megrendezett világszínvonalú sportesemények számában, az élsportolóink érdemeiben, érmeiben. Azt hiszem, bátran mondhatom, hogy sportegyesületeink és a SOSZ ennek a stratégiának alappillére. Nyolcszázhat sportegyesület 3800 szakosztálya kétszázezer igazolt sportolóval működik Magyarországon, akiket hatezer szakember munkája segít. Gratulálok mindazoknak, akik ezen az estén díjat, elismerést kapnak, és persze ahhoz a munkához is, amelyet elvégeztek. Ha szabad ezt mondanom, minden sportoló egy kicsit már katona, de az biztos, hogy minden katona sportoló”     – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.

"A magunk dicséretét másra ne bízzuk, mert a végén elmarad. Igyekszem hát a SOSZ dicséretét elvégezni, mert sokan vagyunk, nyolcszázhat tagegyesületet számlálunk. Köszönjük, hogy ilyen kiváló, képzett sportszakembereink segítik azt, hogy Milák Kristófjaink, Kozák Lucáink, Kozák Danutáink, Szilágyi Áronjaink lehetnek” –   emelte ki Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke, aki egyben az MTK első embere is.

Deutsch Tamás azt is elmondta, hogy az egyesületekben több mint 200 ezer fiatal végez sporttevékenységet, akikkel 6100 főállású edző foglalkozik. A sportvezető ezután köszönetet mondott a kormánynak, hogy idén minden eddiginél nagyobb közvetlen állami támogatást nyújt az egyesületeknek, egyebek közt 14,44 milliárd forintot biztosít 25 vidéki, továbbá 8 kiemelt fővárosi klubnak.

A sportegyesületi rangsorban – amelyet a 2022-es évben az olimpiai rendszerben elért eredmények alapján állítottak fel – a Ferencvárosi Torna Club végzett az élen, megelőzve a Budapesti Honvéd Sportegyesületet és az Újpesti Torna Egyletet. A SOSZ és a Szabó László elnök vezette Magyar Paralimpiai Bizottság közösen az Év parasport-egyesületét is díjazta, amely a Törekvés Sportegyesület lett.

Forrás, fotó: MTI, NSO, SOSZ