Székely Anna: Megtisztelő élmény a hazámat képviselni

Készült2024-02-19

Székely Anna: Megtisztelő élmény a hazámat képviselni

Február 17-én szombaton jeles alkalomra gyűltek össze a magyar muay-thai sport legjobbjai: a szakszövetség ugyanis ezen a napon köszöntötte és díjazta a tavalyi év legjobbjait, köztük Székely Annát is. Az esemény kiváló alkalmat kínált az idei év céljainak megfogalmazására is. Ezekről Dudok Károly, a Magyar Muay-Thai Szakszövetség elnöke beszélt.

A magyar muay-thai nagyszerű évet zárt, ezt egyértelműen kijelenthetjük. A törökországi Antalyában rendezett felnőtt Európa-bajnokságról három éremmel tértek haza a mieink. Ifjabb Kurdy István (aki a bangkoki vb-n bronzérmet szerzett) és Székely Anna ezüst-, míg Méhész Zita bronzérmet nyert. Az ugyancsak törökországi Kemerben rendezett U23-as világbajnokságon pedig hat magyar érem született, melyek között Tóth Dzsesszika révén egy arany is ott csillogott.

 

A világversenyeken elért sikerek nem csupán önmagukban értékesek, de fontos szerepet játszanak a sportág népszerűsítésében is.

 

„Az utánpótálásnevelés szempontjából nagyon fontos a sportág sikeressége, mondhatni, ez az egyik alapja. Különböző fórumokon, sportágválasztókon, nyílt napokon, szemináriumokon, iskolai bemutatókon veszünk részt, ahol egyre szélesebb bázist tudunk megszólítani. Ha megismerik és megszeretik a fiatalok a sportágat, akkor már edzésre is eljönnek. A szakszövetség égisze alatt dolgozó edzőknek felkészültsége és modern gondolkodása pedig már a sportágban tudja tartani a fiatalokat” – mondta el Dudok Károly a Bastion Group kérdésére.

 

A szakszövetség elnöke azt is kiemelte, hogy ma már létezik egy életpálya modell a sportágban, ahol jelenleg a Világjátékok jelenti az amatőr pályafutás csúcsát, ahol nagyon komoly, az olimpiai díjazás 50 százalékát elérő juttatásban részesülhetnek a legjobbak.

 

Az esemény egyik díjazottja az antalyiai Európa-bajnokságon ezüstérmes, magyar bajnok Székely Anna volt.

 

„Nagyon jól esett már az is, hogy meghívást kaptam az eseményre, az pedig különösen, hogy ezzel a díjjal elismerik a munkámat, az eredményeimet. Versenyzői szempontból egyértelműen a tavalyi évem volt a legjobb. Egy nagyon jó nyári felkészülés után remekül sikerült az őszi szezon, és szerencsére ezt a lendületet tudtam továbbvinni a decemberi Európa-bajnokságra is” – mondta Székely Anna, aki elárulta azt is, hogyan érezte magát a megmérettetést követően.

 

„Hihetetlen és megtisztelő élmény volt a hazámat, Magyarországot képviselni egy ekkora világversenyen. Azt viszont nagyon sajnálom, hogy a döntő előtt megsérültem, és a fináléra már nem tudtam kiállni. Kellett egy kis idő, mire ezt fel tudtam dolgozni, de most már tudok örülni az ezüstéremnek” – tette még hozzá.

 

Székely Anna elmondta, az idei évre is megvannak a céljai. Már februárban ringbe lép egy szlovákiai versenyen, hogy „visszaszokjon” a ringhangulatba, májusban pedig egy profi mérkőzés után jöhet az év csúcseseménye, a világbajnokság, majd szeptemberben egy újabb profi mérkőzés.

 

„Nem fogok unatkozni idén sem, az biztos” – mondta nevetve a bajnoknő.

 

 

Forrás: Career Brand Management