Tájfutás: Először adtak át Monspart Sarolta-díjat

Készült2022-11-18

Tájfutás: Először adtak át Monspart Sarolta-díjat

A világbajnok tájfutó, a Nemzet Sportolója születésnapján, a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség első alkalommal adta át a „Monspart Sarolta-díj a tájfutásért” elismeréseket.

Korábbi és mai tájfutók, a szövetség vezetői, Monspart Sarolta volt munkatársai csütörtökön, a Magyar Sportok Házában emlékeztek meg az 1944. november 17-én született és tavaly áprilisban elhunyt kiváló sportemberre, a futás és a gyaloglás hirdetőjére. Feledy Péter egykori televíziós szerkesztő-műsorvezető, a népszerű Monspart Sarolta férje visszaemlékezett az együtt töltött időszakra.

"Az újonnan alapított Monspart Sarolta-díj azokat a külső segítőket ismeri el, akik sokat tesznek a sportágért, kiállnak a tájfutásért" - mondta Kovács Balázs, a szövetség elnöke.

A díjat megkapta Gajdos Tamás médiaszemélyiség, aki Monspart Sarolta 1972-es világbajnoki győzelme után, annak hatására ismerkedett meg a tájfutással, és volt Monspart Sarolta edzőpartnere is, illetve Meronka Péter, a győri tv szerkesztője, a Tájfutó magazin szerkesztője.

Ha már elismerésekről van szó, Jónás Ferenc kezdeményezése is ide tartozik: a kiváló versenyző, aki a tavalyi törökországi junior vb-ről két egyéni bronzéremmel és egy váltó ezüsttel jött haza, nagyvonalú felajánlást tett.

Az eredményeiért kapott pénzjutalom nagy részét szeretné szétosztani olyan utánpótlás korú versenyzők között, akik elhivatottak a sporttal kapcsolatban, de anyagi helyzetük miatt a felszerelések megszerzése nehézséget jelent nekik. Az érdeklődőknek pályázniuk kell a támogatásért, amit Feri fog értékelni, melynek során a pályázókkal személyesen is felveszi a kapcsolatot.

A kiírás, benne a tájfutó kedvcsináló levelével, és persze a jelentkezési lap címével, megtalálható itt.

Forrás, fotó: MTI/Magyar Tájékozódási Futó Szövetség