Tisztújító közgyűlést tartott a Magyar Edzők Társasága!

Készült2023-11-10

Tisztújító közgyűlést tartott a Magyar Edzők Társasága!

Molnár Zoltán elnök negyedik ciklusát kezdi meg a MET élén, és az egyik alelnöki tisztséget továbbra is betölti a jövőben Dr. Mészáros János, a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ), valamint a Magyar Karate Szövetség (MKSZ) elnöke.  

Az elmúlt ciklusban a Magyar Edzők Társasága tovább növelte szakmai elismertségét a magyar sportéletben – hangzott el a fővárosi eseményen. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a társaság a korábbi évek egy tagságával szemben négy helyet kapott a Magyar Olimpiai Bizottság közgyűlésében.

A tagság további bizalmat szavazott a közelmúltban az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) által European Olympic Laurel-díjjal kitüntetett Molnár Zoltánnak, aki ezzel a megbízatással már a negyedik ciklusát kezdi meg a MET élén. A közgyűlés ugyancsak megerősítette eddigi megbízatásukban Dr. Kemény Dénes, Prof. Dr. h.c. Mocsai Lajos és Dr. Mészáros János alelnököket.

Az elnökség összetételében egy változás történt: a sok éven át együttműködött Kelemen Ildikó külföldi kiküldetése miatt lemondani kényszerült. Helyére Fazekas Erzsébet, hatszoros felnőtt magasugró bajnokot, a Sport TV műsorvezetőjét javasolta az elnökség, amelynek megválasztott tagjai: Beliczay Sándor vívó mesteredző; Fazekas Erzsébet, Király István kick-box mesteredző, az Európai Kick-box Szövetség elnöke; Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség igazgatója; Mészáros Lajos kosárlabda mesteredző; Szalma László para-atlétikai mesteredző és Storcz Botond háromszoros olimpiai bajnok, korábbi kajak-kenu szövetségi kapitány.

Fotó: magyaredzo.hu