Továbbra is dr. Oszkó Péter marad a MF(S)Sz elnöke

Készült2024-02-02

Továbbra is dr. Oszkó Péter marad a MF(S)Sz elnöke

A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség tegnap tartotta Tisztújító Közgyűlését, ahol az egyesületek és a tagszervezetek egyhangúan szavaztak bizalmat az új elnökségnek, aminek elnöki posztját további három évre dr. Oszkó Péter tölti be.

2024. február elsején Budapesten tartotta a Magyar Fallabda (Squash) Szövetség háromévente esedékes tisztújító közgyűlését. A megjelent egyesületek és tagszervezetek egyhangú bizalmat szavaztak a pályázó új elnökség minden tagjának, ahogy az újjá alakuló felügyelő bizottságnak is.

Az elnökség és a felügyelő bizottság három évre, 2027. februárig látja el feladatait. Tagjai:

dr. Oszkó Péter – elnök

Vass Zoltán – alelnök

Elnökségi tagok:

Böhm Gabriella – juniorok

Farkas János – felnőtt versenysport

Nagy Norbert – amatőr sport

Hoffmann Péter – sajtó, social media

Bary Gábor – nemzetközi kapcsolatok

 

Felügyelő bizottság: Termel Katalin (elnök), Kékesi Krisztina, Fábián Mónika Edina

A frissen választott elnökség a közgyűlést követően létrehozta az alábbi bizottságokat:

  • Fegyelmi bizottság: Szabóky Márton (elnök), dr. Kőmíves Balázs, Tóth Miklós
  • Junior bizottság: Kohlrusz Balázs (elnök), Török András Albert, Gulyás István, Sándor Andrea, Czakó Attila
  • Szakmai bizottság: László Imre (elnök), Tóth Béla, Krasznai Gábor

Az elnökség továbbra is bizalmat szavaz:

  • Kékesi Zsuzsannának (főtitkár)
  • Püski Lénárdnak (junior szövetségi kapitány)
  • Krajcsák Márknak (felnőtt szövetségi kapitány)

 

"2024-től várakozásaim szerint a szövetség rendezett szervezeti háttérrel és folyamatosan bővülő tervekkel tud nekivágni a fallabda sportágának hazai szervezésével és képviseletével kapcsolatos feladatoknak. Különös hangsúly fog esni az utánpótlás bővítésére és a fallabdázó közösség személyi bázisának növelésére, de legalább ilyen fontos lesz az aktuális felnőtt versenyzők támogatása, illetve a masters korosztály aktivitásának fenntartása, akár fokozása is."- mondta Oszkó Péter, az újból megválasztott Magyar Fallabda (Squash) Szövetség elnöke.

 

A következő 4 év meghatározó lesz a hazai és nemzetközi fallabda életben is, hiszen hosszú várakozás után 2028-ban Los Angelesben bemutatkozhat a sportág az Olimpiai Játékokon, először története során.

"Az a körülmény, hogy a sportág 2028-ban szerepelni fog az olimpiai játékok programján, jó lehetőséget ad arra is, hogy az ehhez szükséges támogatói forrásokat folyamatosan bővítsük, illetve akár arra is, hogy a szövetség a következő három évben elérje, hogy saját fizikai infrastruktúrán, saját használatú ingatlanban, akár nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas pályarendszerrel tudjon folyamatosan üzemelni"- jegyezte meg dr. Oszkó Péter

 

Forrás: MF(S)Sz