Véget ért minden idők legeredményesebb sárkányhajó Európa-bajnoksága

Készült2023-09-13

Véget ért minden idők legeredményesebb sárkányhajó Európa-bajnoksága

A Magyar Sárkányhajó Szövetség eddigi legsikeresebb Európa-bajnoki szereplésén van túl. A versenynek az olaszországi Ravenna adott otthont, ahol a magyar legénységek elsöprő sikert arattak a sokszor nem ideális, nehezített körülmények ellenére.

Az öt napig tartó viadal rendhagyóan a 2000 méteres versennyel kezdődött, majd a 200 és legvégül az 500 méteres távokkal folytatódott. A legénységeink versenyzésükkel kiemelkedtek a mezőnyből és naponta több alkalommal megtöltötték az éremátadó pódiumot.

 

 

Versenyzőink összesen 32 érmes helyezéssel tértek haza. Hazánk 11 arany, 13 ezüst és 8 bronzérmet szerzett az Európa-bajnokságon, igy a nemzetek közötti versenyben a 2. helyezést szerezte meg, a legeredményesebb magyar klub az erős rangsorban elért kiemelkedő 3. helyezésével a Dunai Sárkányok Vác lett. A szövetség elnöke, Járosi Péter elmondta, az elmúlt évek sokszor küzdelmes munkája meghozta az eredményét. A mai világban csapatsportban ilyen kiváló eredményt elérni nagy teljesítmény, gratulálok a hazánkat képviselő 330 versenyzőnek.

 

 

Az elkövetkező hétvégén a Sárkányhajó Magyar Bajnokság futamaira kerül sor Domboriban, melyet szövetségünk 25 éves fennállásának jegyében rendezünk meg.

 

 

Forrás: MSSZ

https://www.sarkanyhajozas.hu/hir/veget-ert-minden-idok-legeredmenyesebb-sarkanyhajo-europa-bajnoksaga/2023-09-12