Világjátékok 2022 – Magyarország tartja előkelő helyét az éremtáblázaton

Készült2022-07-14

Világjátékok 2022 – Magyarország tartja előkelő helyét az éremtáblázaton

Magyarország a hetedik nap után is megtartotta második helyét az éremtáblázaton a Birminghamben zajló Világjátékokon. Az Egyesült Államokban versenyző Világjátékok Magyar Csapat tagjai eddig összesen 25 érmet (11 arany, 7 ezüst, 7 bronz) szereztek. Az élen továbbra is a németek állnak.

Befejeződtek a küzdelmek a kick-boxosoknál. A 70 kilósoknál Boros Petra végül az 5., az 52 kilogrammos Pálfi Viktória pedig 6. lett. Hazánkat ezúttal egy íjász képviselte a játékokon. Molnár József a csupasz íj (barebow) kategóriában tizedikként fejezte be a versenyt.

Az ejtőernyős Verebes Gábor a canopy piloting versenyszámban speed-ben 24., accuracy-ben 23., freestyle-ban 21. distance-ben pedig 24. lett.

Dr. Mészáros János, a magyar csapat delegáció vezetője szerint várakozáson felül szerepelnek a mieink. „Korábbi nyilatkozataimban már említettem, hogy akár 20 érmet is szerezhetünk Birminghamben, jelenleg 25-nél tartunk. A tagszövetségeink egyre komolyabban gondolják a Világjátékokra való felkészülést, és egyre nagyobb a rangja ennek a multisport versenynek" – mondta a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) elnöke.

A 11. Világjátékok versenyei vasárnapig tartanak Alabamában.

Fotók: Freschli József