Konferencia: A sport értékei, tradíciói, és különleges rendje a XXI. században

Készült2022-11-16

Konferencia: A sport értékei, tradíciói, és különleges rendje a XXI. században

A Magyar Sporttudományi Társaság és annak Sportinnovációs és Életminőség Szakbizottsága által szervezett konferenciára a Magyar Sport Házában került sor november 23-án.

A rendezvényen többek között előadást tart Böjte Csaba, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány atyja, aki rögtön az elején megadja az alaphangot a "Hit, érték, sport általi nevelés" című beszédével. Köztudott, hogy a "trendi" gondolkodást és szlenget bátran követő ferences rendi szerzetes, kifejezetten hisz a sport összetartó és nevelő erejében, a hit és a tanulás mellett, erre is tereli az alapítványainak fiatal lakóit.

Az olimpiai sport értékeiről Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, a tradíció és a modernitás összhangjáról a karatéban Mészáros János, a Nemzeti Versenysport Szövetség, illetve a Magyar Karate Szakszövetség elnöke, és Fischer Mihály, az MTK Budapest karateszakosztályának vezetőedzője tart előadást.

A kung-fu-t Varga István, a Magyar Tradicionális Kung-fu és Wushu Szakszövetség elnöke, a kendót Sztakó József, az Európai Wadokai Szövetség főtitkára képviseli majd, és mutatja be a keleti sportok trdícióit, értékeit.

Györfi János, a Magyar Sporttudományi Társaság alelnöke a testet, mint a lélek templomát emeli ki, Bali János, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet igazgatója pedig a magyar sportról és nemzettudatról beszél.

A rendezvénynek a Magyar Sport Háza ad otthont (1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3., I. emeleti konferenciaterem) november 23-án 13 órától, amelyre minden érdeklődő sportági vezetőt szeretettel várnak.

További információkat itt találnak.