11. Világjátékok - Birmingham 2022

Készült2021-08-23

11. Világjátékok - Birmingham 2022

Az egyesült államokbeli Birminghamban rendezik meg a következő Világjátékokat. 

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság védnöksége alatt 11. alkalommal sorra kerülő multisportesemény 2022. július 7 és 17. között zajlik majd. A Nemzetközi Szövetség azért döntött az eredeti dátum - 2021. július 15-25. - módosítása mellett, mert a pandémia miatt a tokiói Olimpia Játékok időpontja is módosításra került és a két esemény így közel egy időben zajlott volna. 

Az alabamai versenyek alkalmával ünneplik egyúttal a Világjátékok elindításának 40. évfordulóját, visszatérve újra az Amerikai Egyesült Államokba, ahol 1981-ben az első The World Games Santa Clara-ban került megrendezésre. 

Birminghamben több, mint 600 érmet osztanak majd ki a versenyző sportolóknak, köztük 200 aranyérmet kapnak a bajnokok minden szakágban. 

A 2022-es birminghami Világjátékok hivatalos sportágainak 7 kategóriája:

Művészi sportok: tánc- és tornasportok 

Küzdősportok: ju-jitsu, karate, kick-box, muaythai, szumo, wushu

Labdajátékok: kajakpóló, fistball, flag football, floorball, kézilabda, korfball, lacrosse, racquetball, softball, fallabda, kerekesszékes rögbi

Precíziós sportok: íjászat, biliárd, golyósportok, bowling

Erősportok: erőemelés, kötélhúzás

Trendsportok: légisportok, maratoni kajak, duatlon, uszonyos úszás, frizbi, életmentés, tájékozódási futás, görkorcsolya, sportmászás, vízisí és wakeboard

 A sportágak rövid bemutatói az alábbi linken tekinthetőek meg: 

https://www.youtube.com/playlist?list=PLTVU4TnDhpTn8t0nqk5E0q2HfSdvL8sdG