A motorosok állják a sarat!

Készült2023-02-01

A motorosok állják a sarat!

A Magyar Motorsport Szövetség (MAMS) sikeres éven van túl. A gazdasági nehézségek ezt a sportágat sem kímélték, ám a testület elnöke, egyben az NVESZ elnökségi tagja úgy véli, nagyjából sikerült elérniük azt, amit célként kitűztek.

A lehetőségekhez képest megoldottuk a tavalyi évet. A gazdasági nehézségek a technikai sportágakban különösen éreztetik hatásukat. Mi sokrétű szövetségnek számítunk, 12 szakágunk van, és végül annak, amit elterveztünk, nagy részét meg is tudtuk valósítani.” – mondta a tavalyi évről Hermann Henrik elnök.

A világversenyeink, a saját nemzeti bajnokságaink rendben lezajlottak, és a versenyzői létszámot még növelni is tudtuk. Ennek a tendenciának a folytatásában bízunk idén is, miközben összeálltak a versenynaptárak is.” – tette hozzá.

A versenymotorozásról elmondta, aki egyszer találkozott azzal az adrenalin mennyiséggel, amit ez a sportág ad, az nem tud szabadulni.

Általában ez fogja meg a fiatalokat, az adrenalin. Egy olyan sportágról beszélünk, amelyben egyszerre van jelen a komoly fizikai és a mentális igénybevétel. Bízom benne, hogy 2023-ban is egyre többen tapasztalják meg a motorozás örömét” – összegzett a szervezet első embere.

A Magyar Motorsport Szövetség égisze alá tartozó szakágak: dragbike, enduro, terep, gyorsasági, motocross, old timer, quad, salak, stunt, supermoto, trial, flat track.

A címlapkép a tavalyi superenduro-világbajnokságon készült a Papp László Budapest Sportarénában. A szakág vébéjét idén is ott rendezik meg. Az időpont: február 4.

Bányász Árpád