Aerobik: Papírforma eredmények a Magyar Bajnokságon

Készült2022-05-20

Aerobik: Papírforma eredmények a Magyar Bajnokságon

A PSN Zrt, az Óbudai WDSE és a Flex-HD SE sportolói, közöttük is a júliusi Világjátékokon induló aerobikosok taroltak az Magyar Bajnokságon, amelyet a nyíradonyi Harangi Imre rendezvénycsarnokban tartottak.

A kétnapos megmérettetés -amely egyben a Magyar Kupa második etapja is volt- első versenynapján a Challenge kategória versenyeit rendezték, míg vasárnap a felnőttek léptek színpadra, akiknek ez a viadal volt az utolsó a nyári világbajnokság előtt.

A sportolók nem okoztak meglepetést: női egyéniben Ákoshegyi Dóra (PSN Zrt) diadalmaskodott (18.100), párosban Bali Dániel-Mazács Fanni (20.800, PSN Zrt.) trióban pedig a Bali Dániel, Mazács Fanni, Farkas Balázs (21.233, PSN Zrt) nem talált legyőzőre. A csoportok versenyében a PSN Zrt, Óbudai WDSE, Flex-HD SE, Bali Dániel, Farkas Balázs, Lőcsei Zoltán, Mazács Fanni, Szöllősi Panna összeállítású gárdája nyert (20.333). Aerodance-ben a szintén vegyes felállásban szereplő Farkas Balázs, Hajdú Kata, Lőcsei Zoltán, Makranszki Anna, Ökrös Janka, Ruzicska Vanessza, Simon Zsófia, Szöllősi Panna gárda végzett az első helyen.

Kovácsné Laurinyecz Julianna, versenyigazgató, elnök Flex-HD SE: "Annyit tudok mondani, hogy a rendezés nagyon színvonalas és sportbarát volt. Azt gondolom, hogy szombaton a sok utánpótlás-versenyző szépen teljesített, rengeteg tehetséget láttunk. Vasárnap a basic és a stepaerobik mellett a felnőttek is bemutatkoztak a világbajnokság előtt, ők is remekeltek."

Bali Dániel, Európa-bajnok aerobikos: "Egy szűk hónap múlva indulunk a vb-re, az első bemutatás óta rengeteget fejlődött a gyakorlatunk. Ez nekünk igazából egy felkészülési verseny volt a közelgő nagy nyári viadalokra, hiszen a vb után jön a Világjátékok, amely nekünk nem olimpiai sportágaknak olyan, mint egy olimpia."