Az anyákra is gondoltak a baseballosok

Készült2022-05-05

Az anyákra is gondoltak a baseballosok

Az elmúlt hétvége az édesanyákról szólt, a meccsek számát tekintve pedig a softballos lányokról, akik két nap alatt hét meccset játszottak le. Ugyanis kétéves kihagyás után ismét megrendezésre került a Softball Euroleague. A 2014-ben megalapított torna hat éven keresztül minden évben meg volt tartva a résztvevő közép-európai országok valamelyikében.

Idén a második forduló Érden zajlott az ünnepi hétvége alatt. A hét résztvevő csapat közül ketten képviselték hazánkat, a Budapest Red Wolves és a Jánossomorja Rascals. Mindkét csapat a fiatal átlagéletkor ellenére győzelemmel zárta a kört. A négyfordulós torna döntője szeptemberben Szlovákiában lesz, ahol a legjobb négy csapat méri össze erejét.

Szombaton a Debrecen Tigers U12 és U15 korosztálya fogadta a Budapest Red Wolves és az Érd Giants csapatát. A Tigriskölykök egyedülálló és immár hagyományteremtő céllal az édesanyáknak kedveskedtek ezen a napon: az MLB hagyományokat követve rózsaszínben léptek pályára a csapatok. A meglepetés mellé két győzelmet is bezsebeltek teljessé téve a szülők és szurkolók örömét.