Biztató Eb előtti magyar karatés szereplés Lisszabonban

Készült2021-05-03

Biztató Eb előtti magyar karatés szereplés Lisszabonban

Biztató Eb előtti magyar karatés szereplés Lisszabonban

Biztatóan szerepelt a májusi horvátországi Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott a lisszaboni Karate1 Premier League versenyen. Portugáliában hárman is éremközelben végeztek, valamint több szép sikert is felmutathattak legjobbjaink.

A portugáliai olimpiai pontszerző viadalon Hárspataki Gábor a 75 kg-osok között három győzelemmel, és az iráni vb-címvédőtől elszenvedett minimális különbségű vereséggel jutott el a bronzmérkőzésig. A harmadik helyért az Európa Játékok-győztes ukrán Horuna volt az ellenfél, aki ellen Hárspataki Gábor 3-2-re alulmaradt, ezzel az ötödik helyet szerezte meg a világbajnoksággal felérő mezőnyben.

A többi magyar közül a 67 kg-os Tadissi Martial és a nehézsúlyú Molnár Dániel is közel jutott a bronzmérkőzéshez: mindeketten a hetedik helyen végeztek.

A fiatal Kiss András (60 kg) és Klement Kármen (50 kg) is nagyszerűen szerepelt, két-két alkalommal hagyhatták el győztesen a tatamit, és olyan nagy neveket sikerült legyőzniük, mint az azeri Farzaliyev vagy az osztrák Plank. Molnár Réka (55 kg) vitatható mérkőzésen maradt csak alul súlycsoportjában. Formagyakorlatban a férfiaknál Nagy Botond egy nagyon erős csoportban az ötödik lett, így éppen nem jutott tovább, míg a nőknél Sterck Laura sikerrel vette az első fordulót.