Bosszantja a kihagyott szettnyíl Takács Gábort, de jövőre javítana Lakeside-ban

Készült2023-12-04

Bosszantja a kihagyott szettnyíl Takács Gábort, de jövőre javítana Lakeside-ban

Szoros mérkőzést játszott vasárnap a szintén újonc holland Moreno Blommal a Lakeside-ban zajló WDF Világbajnokságon Takács Gábor, akinek szettnyila is volt az első játszmában. Blom gyengébben kezdett, érezhető volt rajta, hogy nem találja játékát a szokatlan körülmények miatt, míg Takács higgadtabban dobált, ám az első szettben nem sikerült megdobnia a dupla 12-t, így riválisa ki tudott szállni, és elhozta a játszmát. Ettől meg is jött az önbizalma, stabilizálódott a játéka, végül 3:2, 3:1-re búcsúztatta a karés vállproblémákkal küzdő Takácsot.

„Köszönöm mindenkinek, aki segített, az orvosoknak, a gyógytornásznak, sajnos nem ez az első alkalom, hogy ilyen sérülésem van. Ínhüvelygyulladás mellett a könyököm és a vállam is begyulladt, mégis próbáltak csodát tenni, és összerakjanak a világbajnokságra, A csapattársaim, a szakmai stáb tagjai is mondták, hogy látszott, hiányzik az erő a dobásaimból. Több nyilam is éppen csak a tripla húsz alá ment, de így is úgy érzem, igazából két hibán ment el a mérkőzés, ezeket használta ki Moreno – nyilatkozta Takács a meccs után. – Az egyik, hogy a dupla tizenkettőt nem tudtam megdobni az első játszma végén, ez igazán bosszant, de a második szett hajrájában sem jött a tripla 17 után a következő nyilam, és az ellenfelem egy gyönyörű leggel befejezte a mérkőzést, amire hátsó pályáról csak kilencnyilassal tudtam volna válaszolni.”

 

Úgy érzi, több volt ebben a mérkőzésben, ez viszont inkább motiválja, semmint letargiába taszítja a magyar dartsost.

 

„Meccsrutint kell szerezni, hiába versenyzünk egyre többet, a külföldiek ebben még mindig jobban állnak. Hozzám hasonlóan Moreno is az első világbajnokságán szerepelt, de ő a PDC Challenger Touron is pallérozódik a WDF-ranglistaversenyek mellett. Jövőre több színpadi meccset kell játszanom, és aztán szeretnék visszatérni ide, mert nagyon feldobott a hangulat, és hogy a sportág igazán nagy neveivel szerepelhettem egy helyen. Legközelebb szeretnék mérkőzést nyerni!” – fejtette ki.

 

A felnőttjátékosok közül Ihász Veronika még versenyben van, szerdán játszik a negyeddöntőbe jutásért az angol Lorraine Winstanley ellen.

 

Forrás: Magyar Darts Szövetség