Búvárfotós Eb: TOP 10-es magyar képek

Készült2022-11-22

Búvárfotós Eb: TOP 10-es magyar képek

Két magyar fotó is bekerült a TOP 10-be a 3. víz alatti fotós Európa-bajnokságon. Magyarországot Lőrincz Ferenc Lőrincz búvárfotós és Takár Yvette képviselte a közelmúltban megrendezett eseményen.

A Magyar Búvár Szakszövetség információi szerint a spanyolországi Madeirán, 13 ország, 22 fotós csapata indult.

Sajnos az első versenynap tőlünk független okok miatt nem sikerült. Az előre eltervezett – és begyakorolt – versenyfotókat nem sikerült megcsinálni, mivel a helyszínre a rendezők kedvtelési búvár csoportokat engedtek be, akik a merülésünk idején megzavarták az élővilágot. Ezért persze kicsit csalódottak voltunk, mivel az edzésnapok során 100-120 fotó sikerült, míg a versenynapon alig négy” – összegzett Lőrincz Ferenc Lőrincz.

A versenyzők hat kategóriából négybe nevezhettek nyers képeket (eredeti, vágatlan formában), itt fontos, hogy utómunka nélkül lehet fotót nevezni. A magyar csapat a következő négy kategóriában nevezett képeket: hal, kreatív, nagylátószögű, és nagylátószögű modellel.

A 7 fős nemzetközi zsűri értékelése alapján a kreatívban a 6., a nagylátószögű kategóriában pedig a 9. helyen végeztek a magyarok.

"A verseny ugyan nem volt eredményes számunkra, de mégis fantasztikus merülésekkel, új élményekkel, és csodás képekkel térünk haza, melyeket lehet majd búvárfotós pályázatokra küldeni!” – tette hozzá a magyar fotós, aki tavaly Takár Yvette-tel ugyancsak Madeirán világbajnoki címet szerzett.