Dr. Gémesi György lett a Magyar Búvár Szakszövetség elnöke

Készült2024-05-30

Dr. Gémesi György lett a Magyar Búvár Szakszövetség elnöke

Új elnöke van a Magyar Búvár Szakszövetségnek. A szervezet tisztújító közgyűlésén dr. Gémesi Györgyöt választották meg elnöknek. A posztra a gödöllői polgármesteren kívül Mórik Kornélia Veronika is pályázott. 

Dr. Gémesi György 1990 óta Gödöllő polgármestere, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) elnöke. Korábban volt a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, és a Magyar Vívó Szövetség elnöke is. Ugyancsak elnökként irányította a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) jogelőd szervezetét, a Nemzeti Sportszövetséget. A Magyar Búvár Szakszövetség elnöki székében ezúttal Papp Gábort váltotta, megbízatása 4 évre szól.

„Volt alkalmam többször is Világjátékokon személyesen szurkolni a magyar uszonyosoknak. A Magyar Búvár Szakszövetséghez olyan sportágak tartoznak, amelyekben ereményesek a magyarok. A cél az, hogy ezt az eredményességet megtartsuk, és egyben fokozzuk is. További fontos feladat, hogy a nagyközönség számára ismertebbé tegyük ezeket a sportágakat. – mondta Gémesi György.

A közgyűlésen eldőlt, hogy a jövőben az alelnöki tisztséget Bartha Anikó, Zelenák József és dr. Balogh Tamás látja el. További elnökségi tagok: Bácsi Krisztina, McMenemy Márk, Török László.

A Felügyelő Bizottság elnöke Balázs Péter lett. A bizottság tagjai: Bartos György és Fejes László.

A közgyűlésen részt vett és beszédet mondott dr. Reinhardt Ákos, a Honvédelmi Minisztérium Sportirányítási és Sportágfejlesztési Főosztályának vezetője, Galambos Péter, a Nemzeti Versenysport Szövetség alelnöke, és Virág Lajos, a Sportegyesületek Országos Szövetségének ügyvezető igazgatója.

 

Forrás: Bányász Árpád
Fotók: Róth Tamás