Dunai Regatta: Sport- és családi fesztivál!

Készült2022-09-28

Dunai Regatta: Sport- és családi fesztivál!

Az újragondolt regatta az egyetemi evezős és sárkányhajó viadal mellett, kétnapos sport-, zenei- és kulturális fesztiválként tér vissza Budapest szívébe!

Evezősök és sárkányhajósok veszik birtokukba a folyót a Parlament és a Budapesti Műszaki Egyetem között október 1-én, hiszen a Dunai Regatta az egyetemisták egyik legjelentősebb sport- és kulturális fesztiválja.

Izgalmas evezős, sárkányhajós, streetball és urban volley összecsapásokra kerül sor, viszont amíg a versenyzők egymással, egymásért küzdenek, az érdeklődők a nagyszínpadon cselgáncsbemutatót, cheerleader show-t láthatnak, este pedig koncerttel zárhatják a napot.

A Nemzeti Sportügynökség viszont ezúttal a családoknak és a fiataloknak is rendez folytatást: október 2-án a Műegyetem Rakparton bárki belekóstolhat a kedvenc sportágába.

A résztvevők bemutatókkal is készülnek, többek közt találkozhatunk újra látványos cheerleader show-val, mászófal bajnoksággal, Cross Challenge-el, freestyle focival, indoor cyclinggal, szkanderrel, csocsóbajnoksággal, digitális kompetenciaméréssel, TEQ-sportokkal, funstuntinggal, digitális sport- és VR- aktivitásokkal, valamint környezettudatos játékokkal, foglalkozásokkal is. A második nap is koncerttel ér véget.

A Nemzeti Versenysport Szövetség is részt vesz az eseményen, tagszövetségeink sportágait népszerűsítjük, nyereményjátékkal és látványos kendó, kung-fu, illetve lábtoll-labda-bemutatókkal készülünk, de a versenyzőink segítségével, természetesen kipróbálhatják a sportágakat!

Várjuk Önöket a Műegyetem Rakparton és az NVESZ sátrában!

Az ingyenesen látogatható esemény programját itt találhatják meg.

Fotó: Vörös Nándor