Elrajtolt az autocross ob

Készült2022-04-14

Elrajtolt az autocross ob

Nyirádon elstartolt a Magyar Autocross Országos Bajnokság és Amatőr Kupasorozat, nagy számú külföldi indulóval erősödve. A tizenegy kategóriában összesen 60 induló állt a rajtrácsra. Az időjárás nem volt ideális, a hétvégi esőzések rendkívüli nehézségek elé állította a pilótákat, csapatokat és a rendezőket, de állták a sarat!

A SuperBuggy kategóriában cseh győzelem született, a legjobb magyar a második helyen végző Istókovics István lett, Tóth Richárd a harmadik helyen végzett.

A Buggy1600-ban a külföldi indulók domináltak a döntőben, Fodor Martin jutott a döntőbe, de ott kiesett. Végül a hatodik helyen zárta a hétvégét.

A JuniorBuggy kategóriában Vörös Márton László szerezte meg a második helyet, az XC CrossCar autók döntőjében Mihalik Tibor lett harmadik.

A TouringAX kasznis autósok döntőjébe Palotás Péter Zsolt jutott be, a negyedik helyen ért célba, a TouringAX 1600-ban pedig Vörösné Gyöngyösi Lívia szerezte meg a harmadik helyet.

Az amatőr H4-ben Ispán Patrik nyert, H2-ben Fehér József Ádám győzött, H1-ben pedig Hidasi Roland a második helyen zárt. A junior amatőrök között Béres Dorina szerezte meg az első helyet.