Erőemelő Eb – Több magyar érem Velika Goricában

Készült2024-03-21

Erőemelő Eb – Több magyar érem Velika Goricában

Több éremmel zárta a magyar erőemelő válogatott a horvátországi Európa-bajnokságot. A Velika Goricában megrendezett kontinensbajnokságon kiderült: tovább erősödött Magyarországon ez a sportág.

A 83 kilogrammosoknál a nigériai születésű, magyar színekben versenyző erőemelő Enahoro Asein megnyerte a felhúzást, emellett összetettben bronzérmes lett. A nőknél Rozsnyai-Kovács Aletta fekvenyomásban szerzett Eb-aranyat. A 93 kilogrammos mezőnyben P. Nagy Bálint begyűjtött egy fogásnemi ezüstöt, miután fekvenyomásban végzett másodikként. Ugyanebben a súlycsoportban Temesvári Tamás a B-csoportból az összetett hetedik helyre küzdötte fel magát úgy, hogy 777.5 kilogrammos összetett országos csúccsal zárt.

Budai Kristóf a 120 kilogrammos kategóriában nagyot versenyzett, két fogásnemi érmet szerezve éppen csak lemaradt összetettben a dobogóról, miután negyedik lett. Guggolásban ezüstérmesként, felhúzásban pedig harmadikként végzett. Ugyancsak a 120 kilósoknál Bereczki-Király Szilárd is feliratkozott az éremszerzők listájára, ő fekvenyomásban lett bronzérmes.

Fekete Miklós szövetségi kapitány szerint eredményes Eb-t zárt a magyar válogatott. „Sokat dolgoztunk ezekért az helyezésekért, és külön öröm, hogy csapatban is emlékezetes Eb-szereplés volt, hiszen a férfiak a hatodik, a nők pedig a tizenharmadik helyet szerezték meg. Ezek a sikerek lendületet adnak a folytatáshoz. Júniusban Világjátékok-kvalifikációs világbajnokság lesz Litvániában, nagyon készülünk arra a világversenyre is.” – mondta a szövetségi kapitány.

Berke Lóránd, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke az elmúlt években érezhető fejlődést emelte ki. „Azt már egy ideje érezzük, hogy erőemelésben egyre jobb a válogatott keret, de egy-egy világverseny remek visszacsatolásnak számít. Elnézve a mögöttünk lévő kontinensbajnokságot, büszkék lehetünk az eredményekre” – tette hozzá az elnök. 

Forrás: Bányász Árpád