Forma-3 – Tóth László szerint pozitív élmény lesz a Hungaroringen versenyezni

Készült2021-04-30

Forma-3 – Tóth László szerint pozitív élmény lesz a Hungaroringen versenyezni

Forma-3 – Tóth László szerint pozitív élmény lesz a Hungaroringen versenyezni

Pozitív élmény lesz hazai közönség előtt versenyezni a Hungaroringen Tóth László, a Campos Racing Forma-3-as pilótája szerint.

A 20 éves magyar versenyző az M4 Sport Sporthíradó című műsorában csütörtökön elmondta, az idény előtt Ausztriában és Spanyolországban rendezett kétnapos tesztek nagyon hasznosak voltak számukra, az időmérős tempót és a versenytempót illetően is sokat tanultak, fejlődtek.

“Megtiszteltetés, hogy egy ilyen nagy hagyományokkal rendelkező csapatnál tudok lenni az idén, mint a Campos Racing, és úgy érzem, nagyon jól tudunk együtt dolgozni és közösen fejlődni azért, hogy minél jobb eredményeket érhessünk el” – nyilatkozta Tóth László. Az idei F3-as bajnokság 30 fős mezőnyéről úgy vélekedett, jó versenyzők alkotják, akikkel kemény csatákat vívhatnak majd a futamokon.

“Erre az évre az a fő cél, hogy minél többet tanuljak és fejlődjek, de természetesen örülnék neki, ha már a szezonnyitó barcelonai hétvégén jó eredményt érnénk el” – mondta a bajnokság első, jövő hétvégi fordulójáról Tóth.

“Arra számítok, hogy a Hungaroringen versenyezni nagyon pozitív élmény lesz, mert eleve más otthonról kimenni a pályára. Remélem, hogy majd nézők is lehetnek a lelátókon” – tette hozzá.

Az idei F3-as bajnokság futamait hét Forma-1-es nagydíj betétversenyeként rendezik meg. Minden hétvégén három futamot teljesít a mezőny, kettőt szombaton, egyet vasárnap. A szezon a barcelonai idénynyitó után Franciaországban folytatódik, majd Ausztria és a Hungaroring következik. Azután Belgiumba, Hollandiába, valamint az Egyesült Államokba látogat el a mezőny.

(Fotó: Tóth László Média/Campos Racing)