Gokart vb: Nyolc magyarból hat jutott döntőbe

Készült2022-11-28

Gokart vb: Nyolc magyarból hat jutott döntőbe

Véget ért a 2022-es Rotax gokart-világbajnokság, a Rotax Max Challenge Grand Finals. Az indulásra 394 kiváló gokartos szerezte meg a jogot, köztük nyolc magyar versenyző is, akik közül hatan a döntőig meneteltek a nagyon erős és agresszív mezőnyben.

A legjobb helyezést Zsebő Marcell érte el a portugáliai világbajnokságon, aki a 15. helyen ért célba a döntőben a Minimax kategóriában, 8 helyet javítva a rajtpozícióján.

Senior géposztályban Kovács Zsombor nevétől volt hangos a kommentátorállás is, végig dicsérték a higgadt, megfontolt versenyzését, gyönyörű előzéseit. Zsombor szinte végig a harmadik helyen ment, de volt második is. A 21 körös döntő menet utolsó körében azonban oldalról felöklelték, így elvették tőle a dobogós lehetőséget. Végül a 19. helyen végzett.

Krepcsik Áron a 18. helyről kezdte meg a döntő futamot ahonnan szépen, szisztematikusan jött felfelé és meg is lett volna neki a vágyott top10-es helyezés, ha egy francia versenyző nem robban bele oldalról. Áron a 28. lett így.

A DD2-es Bors Bertold 13! helyet javítva a döntős futamának rajtpozícióján, végül a 21. helyen ért célba. Gyutai Péter egy visszamondásnak köszönhetően jutott ki a világbajnokságra, le is maradt a nyitó ceremóniáról. Ő is bejutott kategóriájának (DD2 Masters) döntőjébe, ahol a 25. helyen intették le.

A Micromax-os Fally Márkó ugyan bejutott a döntőbe, de egy baleset miatt nem tudott azon elindulni. Dominkó Arnold és Lipovics Patrik is nagyon szépen helyt álltak, de végül nem jutottak be döntőbe.

Forrás, fotó: MGSZ/hajoka.hu/