IKF Strandkorfball Világbajnokság

Készült2024-04-30

IKF Strandkorfball Világbajnokság

Az idei Strandkorfball Világbajnokságon 4 kontinensről 18 ország csapata vett részt. A szakág sajátossága, hogy a rövid mérkőzéseknek köszönhetően a résztvevő országok közül a legjobb 12 csapat kompetitív mérkőzéseket játszott egymással, a mérkőzések kimenetele előre megjósolhatatlan volt.

A tornára második kalapból kerültünk a B csoportba, ahol ellenfeleink a tavalyi Európa Kupa győztes Belgium, Kína, Hong Kong, Japán és Szingapúr voltak. Csoportmérkőzéseink során egy gyengébb mérkőzésünk volt Hong Kong ellen, azonban tapasztalt játékosaink nem engedték ki a győzelmet kezükből. Belgium ellen egy kiélezett mérkőzésen dőlt el a csoportelsőség sorsa az ő javukra.

 

A negyeddöntőben a C csoport első helyezettje, a tavalyi teremvilágbajnokság ezüstérmese, Tajvan volt ellenfelünk. A mérkőzés jelentős részében tartottuk az első percekben megszerzett előnyt, az utolsó másodpercekig volt esélyünk hosszabbításra menteni a mérkőzést, azonban sajnos nem sikerült, így 1 gólos vereséget szenvedtünk.

 

Következő ellenfelünk a világranglista 3. helyezett USA volt. A mérkőzésen végig vezettünk, ellenfelünk az utolsó másodpercben egyenlítettek, majd a hosszabbításban ők dobták be az aranygólt.

 

Utolsó mérkőzésünkön a 2022-es Világbajnokság ezüstérmesével, Portugáliával nézett szembe együttesünk. Magabiztos, higgadt játékunknak köszönhetően a strandkorfball tornák történetében először sikerült győzelmet aratni felettük.

 

7. helyezésünkkel jó pozícióba kerültünk a 2025-ös Világjátékok kvalifikációjának tekintetében, azonban még 2 fontos Világkupa forduló vár ránk Európában és Ázsiában.

 

A Világbajnokság gólkirályát is a magyar csapat adta Majer Zsolt személyében

 

 

Forrás: MKLSZ