Kéz a kézben a Világjátékok jövőjéért! – együttműködési megállapodást írt alá az NVESZ és az IWGA

Készült2024-05-01

Kéz a kézben a Világjátékok jövőjéért! – együttműködési megállapodást írt alá az NVESZ és az IWGA

Május 1-én Esslingen adott otthont az IWGA (Világjátékok Nemzetközi Szövetsége) éves közgyűlésének, melynek végén ünnepélyes keretek között három nemzeti tagszövetséggel – köztük a Nemzeti Versenysport Szövetséggel – együttműködési megállapodást írt alá a szervezet első embere, José Perurena. Az NVESZ-t Dr. Mászáros János elnök és Oláh Gyárfás elnökségi tag képviselte.

A németországi Esslingenben rendezték meg a IWGA éves közgyűlését, ahol a szervezet Végrehajtó Bizottságának javaslatát elfogadva, a résztvevők megszavazták a 2029-es Világjátékok házigazdáját, valamint három nemzeti tagszövetséggel – Portugália, Kínai Tajpej és Magyarország – együttműködési megállapodást írt alá az IWGA elnöke, José Perurena. A megállapodás értelmében az IWGA és az NVESZ kölcsönösen segíti egymást az olimpiai programban nem szereplő sportágak hazai és nemzetközi színtéren való fejlődésének érdekében. 

 

 

Az együttműködés alapja az olimpiai szellem és az Olimpiai Charta iránti elkötelezettség, mely értékeket mindkét szervezet magáénak vall és tiszteletben tart.  A NVESZ célja az IWGA-val való kapcsolat megerősítésében a nemzetközi sportmozgalom fejlesztése. Az NVESZ elkötelezett az IWGA és nemzetközi szövetségek, valamint a nemzeti tagszövetségek közötti termékenyebb munkakapcsolatok kialakításában, ezáltal is támogatva az Olimpiai Mozgalom alapelveit. Az IWGA és a NVESZ közötti együttműködés részét képezi – többek között — a sportolók és tisztviselők részvételének segítése a Világjátékokon, a kommunikációs és promóciós programok fejlesztése, valamint a hazai multisport események megszervezésének támogatása. 

 

Ez a megállapodás új fejezetet nyit az IWGA és NVESZ között, elősegítve ezzel az olimpián nem szereplő sportágak fejlődését és népszerűsítését országhatáron belül és azon túl.