„Kezdeti lépések az új sportoktató-sportedző programok kidolgozásához”

Készült2022-03-31

„Kezdeti lépések az új sportoktató-sportedző programok kidolgozásához”

A Nemzeti Versenysport Szövetség március 29-én, kedden rendezte meg a „Kezdeti lépések az új sportoktató-sportedző programok kidolgozásához” című szakmai tájékoztató előadását.

Az előadás a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem oktatásszervező kollégái közreműködésével, az új típusú, középfokú képzések elindításához szükséges programkövetelmények kidolgozásához nyújtott segítséget az NVESZ tagszövetségek képviselői számára.

Az eseményen előadást tartott Tóth Márta és Kovácsné Balogh Judit, akik többek között tájékoztatást adtak a középfokú képzések átalakításáról, valamint segítséget nyújtottak a képzésekhez elengedhetetlenül szükséges programkövetelmények sportági megvalósításának kidolgozásához.

Az előadás végén kisebb létszámú, sportágspecifikus csoportokban biztosítottak lehetőséget a résztvevő képviselők számára a konkrét kérdéseik megválaszolására, amelyhez csatlakoztak a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem további oktatásszervező kollégái, Lénárt Ágnes és Bolyácz Róbert is.

Az előadáson az NVESZ tagszövetségei közül 19 sportági szövetség, összesen 26 fővel képviseltette magát. A sportoktató és sportedző képzésekhez ősszel további szakmai előadások szervezését tervezzük.