Kocsis-Simon Ágnes: Kimagasló eredményt csak tudatos munkával lehet elérni!

Készült2023-01-19

Kocsis-Simon Ágnes: Kimagasló eredményt csak tudatos munkával lehet elérni!

Kocsis-Simon Ágnes egyfajta küldetésnek tartja a Magyar Petanque Szövetség elnöki tisztségét. Az új vezető célja, hogy az elnökséggel karöltve, olyan munkát végezzen, amelynek eredményeképpen, egyre többen ismerik meg a sportágat, így nő a szabadidős bázisa is.

A decemberi tisztújító közgyűlésen a két elnökjelölt Fóti Gábor és Kocsis-Simon Ágnes közül utóbbit nagy többséggel választották a szavazásra jogosultak a szövetség elnökévé. Hasonlóan erős felhatalmazással lett alelnök Tálosiné Mocsirán Ágnes Balogh László ellenében. Az elnökség további három tagjának megválasztása egy fordulóban sikeres volt, a három tag, Sombor András, Szabó Dániel és Hegedüs-Harasta Gábor lett. Az ellenőrző testület újraválasztott elnöke Fazekas László, két tagja pedig Pancsitsné Nagy Ildikó és Horváth Zoltán

„2010 óta vagyok jelen a sportágban. A pétanque-os társadalom részéről bizalmat kaptam, de hangsúlyozom: az öttagú elnökség együtt irányítja a szövetséget, ezért fordul elő, hogy rendszerint többesszámban beszélek…” – mondta Kocsis-Simon Ágnes, akit négy évre választottak meg.

Az elnök versenyzőként kezdte, úgyhogy komoly gyakorlati képe van a sportágról.

„A pétanque kortalan, ezért lehet mindenkinek ajánlani. Egyik legnagyobb feladatunk az, hogy minél több testnevelő tanárral megismertessük és megszerettessük, mert akkor sok gyerekhez eljut ez a szép golyóssport. Kiemelt célunk az utánpótlás nevelés. A versenysport esetében nagy hangsúlyt kap az edző- és coach-képzés. Kimagasló eredményt csak tudatos munkával lehet elérni!” – tette hozzá az új elnök, aki Kocsis Tamást váltotta az elnöki székben.

A pétanque egy francia eredetű, könnyen elsajátítható golyósjáték. Játszható egyéniben és párosban fejenként három golyóval, illetve három fős csatban fejenként két golyóval. Egy mérkőzés menetekből áll, a játék célja pedig, hogy a csapatok golyókat közelebb jutassák a célgolyóhoz (öcsi), mint az ellenfél – olvasható a sportág rövid ismertetése a Magyar Petanque Szövetség hivatalos honlapján.

Bányász Árpád