Kovács Bálint csapata kiesése ellenére elégedetten távozott Le Mans-ból

Készült2022-04-22

Kovács Bálint csapata kiesése ellenére elégedetten távozott Le Mans-ból

Annak ellenére, hogy műszaki gondok miatt csapatával együtt feladni kényszerült a hosszútávú gyorsaságimotoros-világbajnokság Le Mans-ban rendezett viadalát, Kovács Bálint, a H-Moto Team versenyzője elégedetten hagyta el a legendás franciaországi versenyhelyszínt.

A 20 éves motoros a lengyel Wojcik Racing Team pilótájaként indulhatott a 24 órás futamon. A H-Moto Team szerdai közleménye szerint eredetileg a Superstock kategóriában ült volna motorra, végül mégis a legnagyobbak mezőnyében, a Superbike-ban jutott lehetőséghez, miután ott egy bukás miatt versenyzőhiány lépett fel.

"Életem talán legváltozatosabb és legkacifántosabb hétvégéjén vagyok túl, és bár az idén nem fejeztem be a viadalt, mégis elégedett vagyok a teljesítményemmel, hiszen remek versenyt futottam. Végig gyors voltam, konzekvensen képes voltam a jó körökre, és a tavalyi legjobb időmet hajnali négykor huzamosabb ideig is képes voltam kimotorozni" - idézte a közlemény Kovács Bálintot, aki pályafutása során először tavaly júniusban indult a Le Mans-i egynapos futamon, melyet akkor teljesített is.

A mostani versenyen Kovácsék az előkelő hatodik rajtpozíciót szerezték meg az időmérőn, ám Mathieu Gines a felvezető körben elesett, a motor megsérült, így a Wojcik Racing Team Superbike-os csapata csak a boxutcából tudott rajtolni. Kovács négyszer ült motorra, egyenként 31 kört tett meg, de amikor a csapat már az összetett 20. helyig küzdötte fel magát, Robin Mulhauser bukása véget vetett számukra a megméretésnek.

A gyorsaságimotoros hosszútávú-vb június első hétvégéjén, a belgiumi Spa-Francorchamps-ban sorra kerülő 24 órás futammal folytatódik.