Maratoni kajak-kenu ob - Noé Bálint utazhat a Világjátékokra

Készült2022-05-24

Maratoni kajak-kenu ob - Noé Bálint utazhat a Világjátékokra

Noé Bálint második lett a férfi kajak egyesek versenyében a Győrben zajló maratoni kajak-kenu országos bajnokságon, ezzel indulási jogot szerzett az egyesült államokbeli Birminghamben júliusban sorra kerülő Világjátékokra.

A hétvégi, győri verseny - amellett, hogy ob - alapvetően a július végi, silkeborgi Európa-bajnokság válogatója, de férfi K-1-ben szétlövés is volt a Világjátékokra, miután a kvótát tavaly megszerző Boros Andrián április végén, Kaposváron kikapott Noé Bálinttól. A képlet egyszerű volt: aki előrébb végez pénteken, az utazhat a nem olimpiai sportágak seregszemléjére, amelyen hivatalosan most debütál majd a maratoni kajak-kenu. Az már korábban eldőlt, hogy a nők hasonló számában a hatszoros világbajnok Kiszli Vanda lesz a magyar induló.

A pénteki - a Világjátékokhoz igazodva 21 kilométeres - versenyt a KSI 1000 méteren olimpiai ezüstérmes kajakosa, Varga Ádám nyerte, de mögötte Noé ért be másodikként, megelőzve a tavaly győztes Borost.

A női kajakosoknál és a férfi kenusoknál címvédés történt a hazai klubot képviselő Czéllai-Vörös Zsófia, illetve Kövér Márton révén, míg a női kenusoknál Kulcsár Dorina lett az aranyérmes.