Ritmikus gimnasztika: Kocsis és Wiesner remekelt a szófiai Világkupán

Készült2022-04-11

Ritmikus gimnasztika: Kocsis és Wiesner remekelt a szófiai Világkupán

Kiemelkedően szerepeltek a magyar ritmikus gimnasztikázók a szófiai Világkupa szerenkénti döntőiben, Kocsis Evelin legjobb helyezését labdával érte el, ahol negyedikként zárt, ugyanitt Wiesner Hanna hatodik lett. A junior Eb-bronzérmes Kocsis karikával hetedik, szalaggal pedig nyolcadik helyet szerzett a finálékban.

A szófiai Világkupával kezdetét vette a magyar ritmikus gimnasztikázók számára a nemzetközi versenyszezon. A Vk-n Kocsis Evelin és Wiesner Hanna indult, mindketten kiválóan teljesítettek már a selejtezőkben is, amely eredmények alapján összetettben az elsőéves felnőtt Kocsis 5. (113.750 pont), Wiesner pedig 16. (105.900 pont) lett, és összesen négy szerenkénti finálét szereztek.

A vasárnapi döntőkben az élete első felnőtt Vk-ján szereplő Kocsis kiemelkedett, labdával 29.500 pontja az előkelő negyedik pozíciót hozta, karikával 27.200-zal 7. lett, míg szalaggal a 8. pozícióban fejezte be a versenyt. Wiesner Hanna labdával volt finalista, a zsűritől kapott 27.650 pontja a 6. helyet jelentette.

A magyar hölgyek két hét múlva a bakui Világkupán folytatják szereplésüket.

Tartóczky Zsuzsanna, MRGSZ-főtitkár: "A ritmikus gimnasztikában is elindult a Világkupa-szezon, és nagyon büszkék vagyunk a lányokra, hiszen nagyszerű eredményt értek el Szófiában. Kocsis Evelin elsőéves felnőttként, élete első felnőtt Vk-ján remekelt, és azonnal három szerrel jutott fináléba, ráadásul labdával negyedik lett. Wiesner Hanna, aki második felnőtt évét kezdte meg, szintén ezzel a szerrel volt finálés, 6. helye kiváló. A kint tartózkodó edző, Gelle Noémi is elégedett volt a versenyzőkkel, az összetett eredményekkel is, amely Evelin esetében az előkelő 5. helyet hozta. Szeretném a Világkupán pontozóbíróként tevékenykedő Deutsch-Lazsányi Erikát idézni, az MRGSZ Technikai Bizottságának elnöke azt mondta: a modernkori Világkupák legjobb eredménye magyar szempontból ez a szófiai teljesítmény."