Ritmikus gimnasztika: Kocsis nyolcadikként zárt a Vk-n

Készült2022-04-25

Ritmikus gimnasztika: Kocsis nyolcadikként zárt a Vk-n

Kocsis Evelin az előkelő nyolcadik helyet szerezte meg a ritmikus gimnasztikázók bakui Világkupáján a buzogány döntőjében.

Az MTK Budapest kiválósága, Kocsis Evelin szombaton 29.900 ponttal hatodikként került a buzogány döntőjébe a ritmikus gimnasztikázók bakui Világkupáján, így volt magyar érdekeltség a vasárnapi szerenkénti döntőkben.

A kvalifikációs versenyek második napján a szalag és a buzogány selejtezőit tartották az azeri fővárosban. Mindkét magyar sportoló, Kocsis Evelin és Wiesner Hanna is érdekelt volt mind a két szerrel. A lányok buzogánnyal kezdtek, ez Kocsis Evelinnek remekül sikerült, a csoportban a junior Eb-bronzérmesé lett a legjobb pontszám (29.900). Kocsist a későbbiekben sem előzték meg sokan, hiszen hatodikként zárta a selejtezőt, így ott lesz a vasárnapi fináléban. Wiesner Hanna 25.550 ponttal zárt.

Végezetül következett a szalag, ahol Wiesner 26.500, Kocsis pedig 24.450 ponttal fejezte be a versenyt. Összetettben Kocsis Evelin 109.350 ponttal a 16. helyen végzett, míg Wiesner Hanna 105.850 ponttal a 22. lett. Vasárnap a szerenkénti finálékkal zárult a bakui Vk, ahol buzogánnyal Kocsis Evelin elsőként mutatta be gyakorlatát a döntőben, amelyre 26.500 pontot kapott, ez végül a nyolcadik helyezéshez volt elegendő.