Ritmikus gimnasztika: Kocsisék már Bakuban

Készült2022-04-22

Ritmikus gimnasztika: Kocsisék már Bakuban

A két héttel ezelőtt remek szófiai szereplést követően ezúttal Azerbajdzsánban mutatkoznak be a ritmikus gimnasztikázók, Wiesner Hanna és Kocsis Evelin a bakui Világkupán vesznek részt.

A magyar delegáció csütörtökön a hajnali órákban érkezett meg az azeri fővárosba. A két versenyzőt Koch-Tiringer Tímea edző, valamint Deutsch-Lazsányi Erika nemzetközi bíró kísérte el a viadalra. Mindkét sportoló mind a négy szeren megméreti magát. Az előzetes program szerint a csütörtöki tréninget követően pénteken a labda és a karika, szombaton pedig a szalag és a buzogány selejtezőit tartják, a szerenkénti finálékat pedig vasárnap rendezik meg.

Deutsch-Lazsányi Erika, az MRGSZ Technikai Bizottságának elnöke:

"A Világkupa-sorozat harmadik - számunkra a húsvéti ünnepek miatt második - állomása következik Bakuban. Ismét Kocsis Evelin és Wiesner Hanna képviselik hazánkat. Elsődleges elvárás, hogy a szófiai Világkupa tapasztalatait és az azt követő javításokat, változtatásokat bemutassuk téthelyzetben, és esetlegesen javítsunk a gyakorlatok részpontszámain. A mezőny mostantól folyamatosan erősödik, így a magyar válogatott sem tehet másként, folyamatosan újrahangoljuk a gyakorlatainkat. Terveink szerint a júniusi Európa-bajnokságon kaphatunk tényleges képet arról, hogy a magyar ritmika honnan startol a párizsi olimpiai ciklusban."

Részletes program, Rg-világkupa, Baku (helyi idő szerint)

04.22. selejtező (1.nap) 12:00-17:30; labda & karika

04.23. selejtező (2.nap) 12:00-17:30; szalag & buzogány

04.24. szerenkénti döntők 12:00-15:20; labda, karika, szalag, buzogány