Ritmikus gimnasztika vk – Pigniczki Fanni hetedik lett buzogánnyal

Készült2021-05-09

Ritmikus gimnasztika vk – Pigniczki Fanni hetedik lett buzogánnyal

Ritmikus gimnasztika vk – Pigniczki Fanni hetedik lett buzogánnyal

Pigniczki Fanni a hetedik helyen végzett a buzogány döntőjében a ritmikus gimnasztika világkupa-sorozat bakui állomásának vasárnapi zárónapján.

Az MTK sportolója hetedikként került a döntőbe, ahol – az esemény honlapja szerint – megelőzte a romániai Andreea Verdest, és 23,750 ponttal megőrizte helyezését.

“Nagyon jól éreztem magamat a döntőben, kifejezetten élveztem, hogy még egyszer bemutathattam a buzogánygyakorlatomat ebben a mezőnyben. Úgy érzem, jól sikerült, az pedig kifejezetten pozitív, hogy sokkal kevésbé izgultam most, mint az előző két napon a selejtezőkben” – idézi a magyar szövetség sajtóközleménye Pigniczkit.

A selejtezőben egyéni összetettben Pigniczki a 17. helyen zárt a hatvan fős mezőnyben, ezzel az olimpiai kvalifikációs rangsorban megőrizte a kvótát érő harmadik pozícióját. Wiesner Hanna a 39. lett, az Urbán-Szabó Mónika, Somhegyi Réka, Fodor Nadin, Mészáros Mandula, Fekete Anita, Farkas Júlia összeállítású együttes kéziszercsapat pedig a 16. helyen zárt a selejtezőben, vagyis csak egy válogatottat tudott megelőzni.

A vk-sorozat negyedik, utolsó állomására május 28-30. között Pesaróban kerül sor, ahol eldől, hogy az olimpiai kvalifikációs rangsorban a három legjobb összetett eredmény alapján melyik három sportoló kapja meg a tokiói kvótát.

(fotó: Ulrich Faßbender)