Sinkó Andrea is Fair Play Sport Szolgálatában díjat vehetett át

Készült2024-06-18

Sinkó Andrea is Fair Play Sport Szolgálatában díjat vehetett át

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) Fair Play Bizottsága hétfőn megtartotta éves díjátadó gáláját a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen, ahol több kiváló sportolót és sportvezetőt is elismerésben részesítettek. Az ünnepségen Sinkó Andrea, ritmikus gimnasztika szakedző és aerobik edző, a Fair Play Sport Szolgálatában díjat vehette át.

Dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár nyitotta meg a díjátadót, amin beszédet mondott Dr. Bartha Csaba, a MOB operatív igazgatója, valamint a hazai és nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke, Dr. Kamuti Jenő.

 

A 2023-as év MOB Fair Play-díjasai között az NVESZ elnökségi tagja, Sinkó Andrea is rangos elismerést kapott. Az ő munkásságát a Fair Play Sport Szolgálatában díjjal jutalmazták, ami méltó elismerése hosszú évek sportszerű és odaadó munkájának. Andrea karrierje során mindig is a tisztesség és a sportszerűség mellett kötelezte el magát, nemcsak sportolóként, hanem edzőként és sportvezetőként is. Munkássága révén számos fiatal sportoló számára szolgált és szolgál inspirációként, példát mutatva a fair play szellemének mindennapi megélésére. 

Az ünnepség emlékeztetett arra, hogy a sport nemcsak a versengésről szól, hanem arról is, hogyan éljük meg a küzdelmeket, és milyen példát mutatunk a következő generációknak.

A gála után a résztvevők egy fair play-fát ültettek a Testnevelési Egyetem udvarán, Pierre de Coubertin báró mellszobra mellett. A fa a sport és a fair play szellemét hirdeti majd.

Sinkó Andreának és a többi díjazottnak is gratulálunk!

 

Fotó: MOB/Szalmás Péter