Szkander Európa-bajnokság – Huszonhat éremmel zárt a magyar válogatott

Készült2023-06-19

Szkander Európa-bajnokság – Huszonhat éremmel zárt a magyar válogatott

Fantasztikus szkanderos sikerek Moldovában. A Kisinyovban megrendezett Európa-bajnokságon Kőváriné Ivánfi Brigitta a 70 kilogrammos kategóriában – a felnőtt mezőnyben – két aranyérmet szerzett, miután jobbal és ballal is végigverte a mezőnyt. A többszörös világ- és Európa-bajnok klasszis mastersben is elindult, ahol szintén begyűjtött két aranyérmet. A felnőtteknél a 60 kilogrammosoknál Barzsó Henrietta bronzérmesként zárt, Verbócki Luca pedig negyedik lett úgy, hogy ő a junioroknál is indult. Ott egy arannyal és egy ezüsttel végzett.

Az Európa-bajnokságon az összes kategóriát beleszámítva a magyar küldöttség 26 éremmel fejezte be a küzdelmeket.

Csabai Atilla szerint a sportág hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt időszakban. A Magyar Szkander Szövetség elnöke kiemelte: erős mezőny jött össze Kisinyovban, ezért is értékes az a 26 érem. „Mindenkire büszke vagyok, de külön kiemelném a tehetséges juniorjainkat, hiszen ők a sportág jövője. Nagyot versenyzett Botta-Dukát Gábor és a Donkó testvérek, Patrik és Márk, valamint ebben a korosztályban Jónás Márk is odatette magát.” – mondta Csabai Atilla, aki a Nemzetközi Szkander Szövetség és a kontinentális szervezet alelnöke is egyben.

A magyar válogatott következő nagy megmérettetése a két hónap múlva esedékes világbajnokság lesz, amelyet Almatiban rendeznek meg, és az már biztos, hogy lesz magyar szkanderos a Küzdősportok Világjátékán (World Combat Games) is. Utóbbi verseny Szaúd-Arábia fővárosában, Rijádban lesz ősszel.

Forrás: sportbanya.hu