Teke: Marosvásárhelyről érkezett a női válogatott új szövetségi kapitánya

Készült2023-02-02

Teke: Marosvásárhelyről érkezett a női válogatott új szövetségi kapitánya

Orosz István irányítja a női nemzeti csapatot! A szakember a válogatott mellett az erdélyi Electromures Romgaz együttesénél is folytatja a munkát. Korábban a tekelegenda, Csányi Béla töltötte be a férfi és a női válogatottnál a szövetségi kapitányi posztot.

Orosz István érkezésével Csányi Béla csak a férfiaknál dolgozik majd. A tekéseknél egyik évben egyéni, a másikban pedig csapat-világbajnokságot rendeznek. Idén az utóbbi világversenyt bonyolítják le a horvátországi Varasdon.

A cél, hogy a magyar női válogatott ismét az élmezőnyben legyen. Ezért természetesen mindent megteszünk a májusi világbajnokságon. Várhatóan nagy csatánk lesz a szerbekkel a csoportmeccsek során. Ezenkívül a négyesben ott lesznek még a szlovákok és a dánok is.” – mondta a szövetségi kapitány.

Orosz Istvánt szövetségi edzőként Sáfrány Anita segíti majd, a jobb visszavágók reményében…

A sportágban közben zajlanak a küzdelmek a legrangosabb európai kupasorozatban. A Bajnokok Ligája negyeddöntőjében hátrányba kerültek a magyar csapatok. A férfiaknál a Zengő Alföld Szegedi TE az osztrák KSK Orth otthonában kapott ki 6-2-re, a Zalaegerszegi TK ugyancsak 6-2-es vereséget szenvedett a horvát KK Mertojaktól idegenben.

A nőknél az Ipartechnika Győr SE is horvát ellenféltől kapott ki, miután a ZKK Istra 7-1-re nyert. Nem kezdett jól Méhész Anita és Sáfrány Anita csapata, a horvát KK Mlaka, miután 6-2-re alulmaradt a hazai pályán gurító német SV Pollwitz-cal szemben. A visszavágókat február 18-án rendezik meg.

A párharcok győztesei bejutnak a BL Final Four-ba, amelyet idén az ausztriai Graz rendez meg.

Bányász Árpád