Túraautó-vk - Michelisz Tassival ütközött, Girolami és Azcona nyert Pau-ban

Készült2022-05-10

Túraautó-vk - Michelisz Tassival ütközött, Girolami és Azcona nyert Pau-ban

A Hyundaijal versenyző Michelisz Norbert a második futam rajtjánál összeütközött a Hondát vezető Tassi Attilával a túraautó-világkupa (WTCR) franciaországi Pau-ban rendezett szezonnyitó hétvégéjén, melynek vasárnapi napján az első versenyt Néstor Girolami, a másodikat pedig Michelisz csapattársa, Mikel Azcona nyerte.

A fordított rajtrács szabálya miatt a vasárnap késő délután rendezett viadalt az időmérőn 10. helyen záró Michelisz kezdhette a pole pozícióból, mellőle pedig Tassi startolt. A versenysorozat 2019-es bajnoka az indítás után jobbra kormányozta a Hyundait, ott azonban Tassi száguldott, így a két versenyautó összeért, Micheliszé keresztbe állt, és a pályát szegélyező falnak csapódott. A baleset miatt mindketten a mezőny végére estek vissza, Michelisz később fel is adta a futamot, Tassi viszont visszaállt a mezőnybe, és a pontszerző, 13. pozícióban fejezte be a versenyt.

A nyitóhétvége első viadalán kettős Honda-siker született, az argentin Girolami mögött csapat- és honfitársa, Esteban Guerrieri lett a második, a hazai közönség előtt versenyző Yvan Muller (Lynk&Co) pedig a harmadik. Michelisz ezen a futamon kilencedikként zárt, a Zengő Motorsport Cupráját vezető Nagy Dániel 13., Tassi 17. lett.

A második versenyt a spanyol Azcona mögött az uruguayi Santiago Urrutia (Lynk&Co) fejezte be másodikként, a kínai Ma Csing-hua (Lynk&Co) pedig harmadikként. Ezen a viadalon Nagy Dániel 11. lett.

A WTCR-szezon május végén Németországban, a Nürburgringen folytatódik.