Újabb magyar arany a budapesti kick-box világkupán

Készült2024-06-17

Újabb magyar arany a budapesti kick-box világkupán

Nagy Zalán jóvoltából újabb aranyérem jutott a magyaroknak a felnőtteknél a péntektől vasárnapig tartó 29. Magyar Kick-box Világkupán. A sportág idei egyik legnagyobb és legrangosabb versenyének második napján összesen 13 dobogós helyezést értek el a hazai sportolók.

Az 50 ország 2700 versenyzőjének otthont adó budapesti világkupán a rekordlétszám miatt jelentős zsúfoltságban zajlottak a BOK Sportcsarnokban a tatamis és ringes küzdelmek. Eközben a formagyakorlat versenyszámok első felét a szomszédos Körcsarnokban rendezték meg.

 

A BOK Sportcsarnokban a felnőttek mezőnyében szombaton a pointfighting szabályrendszerben avattak győzteseket. A férfiaknál a +94 kg-os súlycsoportban Nagy Zalán három győzelmet követően a dobogó tetejére állhatott fel. A korábban nagy sikereket elért magyarok közül a pénteken csapatban aranyérmet nyert Bálint Martin a 74 kg-os súlycsoportban ezúttal második lett, akárcsak a nőknél a 60 kilós Busa Andrea. Zajácz Bence, aki szintén részese volt a csapatsikernek, a 69 kg-ban bronzérmet szerzett. Rajtuk kívül dobogóra állhatott Hammer Máté (57 kg, ezüstérem), Viczián Dániel (63 kg, bronzérem) és Török Szonja (50 kg, ezüstérem).

 

Formagyakorlatban szombaton a kreatív és a kreatív fegyveres kategóriákat bonyolították le. Ezekben nem született magyar elsőség, annak ellenére, hogy hat érmet is bezsebeltek a mieink. A férfiaknál Brebovszky Zoltán és Mónus Viktor egyaránt egy ezüstöt és egy bronzot szerzett, míg a nőknél Halustyik Cintia és Tar Petra nevéhez egy-egy második hely fűződik.

 

A 29. Magyar Kick-box Világkupa zárónapján befejeződnek a ringes csaták, sor kerül a formagyakorlat versenyszámok második felére, tatamira lépnek a light-contact és a kick-light szakágak versenyzői, a pointfightingosok pedig a súlycsoport nélküli Grand champion versenyszámokban mérik össze tudásukat.

 

Forrás: Turák Péter

Fotók: Tóth Péter / Sportfotóth