Ülésezett az NVESZ Elnöksége

Készült2024-04-26

Ülésezett az NVESZ Elnöksége

A Nemzeti Versenysport Szövetség április 25-én tartotta soros ülését a Magyar Sport Házában, amin többek között a jövőre esedékes XII. IWGA Világjátékok is szóba került.

Az NVESZ elnöksége szerdán ülésezett a Magyar Sport Házában, melyen részt vett Huschek Erika, a Honvédelmi Minisztérium Sportszakmai és Támogatáskezelési Főosztályának vezetője is.

A napirendi pontok között szerepelt a jövőre Csengtuban megrendezésre kerülő XII. IWGA Világjátékok és az 5. World Nomad Games, melynek Asztana ad majd otthont. Előbbivel kapcsolatban Dr. Mészáros János, az NVESZ elnöke tájékoztatta az egyebgyűlteket, hogy a kvalifikációs időszak már elindult, egyes sportágakban már kvótáink is vannak, valamint ennek kapcsán a szervezet megkezdte a sportági konzultációkat is a tagszövetségekkel, továbbá a játékokkal kapcsolatos előkészületeket is. Az IWGA május elsején tartja éves közgyűlését, melyen Dr. Mészáros János és Oláh Gyárfás vesznek részt, és írják alá a világszervezettel kötendő együttműködési és támogatási megállapodást.

 

 

Az 5. World Nomad Games-szel kapcsolatban elnök úr elmondta, hogy a Magyar Köböre és Hagyományőrző Sportok Szövetségének vezetője, Bíró András Zsolt megkeresésére reagálva az NVESZ vállalta, hogy segítik a versenyen való részvételt.

Az NVESZ május 14-én tartja közgyűlését, melynek tervezett napirendi pontjait egyhangúlag elfogadta az elnökség.

Elfogadásra került az Elnökség 2023. évi szakmai beszámolója, valamint a szintén 2023. évi „egyszerűsített beszámoló és közhasznúsági melléklet” is. A Felügyelő Bizottság előző évi beszámolója, valamint az idei ellenőrzési munkaterve is egyhangú szavazással elfogadásra került. Ezeken felül az NVESZ 2024. évi költségvetése is elfogadásra került, ahogyan a könyvvizsgálói jelentés, az Iratkezelési Szabályzat és az Alapszabály módosítása is.