Sportági hírek

Karate: A ciprusi Eb-n bizonyíthatnak a magyar fiatalok

Készült2023-02-03

Péntektől vasárnapig a ciprusi Larnacában rendezik meg a 2023-as kadet, junior és U21-es karate Európa-bajnokságot. Az utánpótlás korosztály idei legfontosabb versenyén 48 ország több mint 1100 versenyzője indul. A szakvezetés két-három éremet vár a 36 fős magyar válogatottól.

Teke: Marosvásárhelyről érkezett a női válogatott új szövetségi kapitánya

Készült2023-02-02

Orosz István irányítja a női nemzeti csapatot! A szakember a válogatott mellett az erdélyi Electromures Romgaz együttesénél is folytatja a munkát. Korábban a tekelegenda, Csányi Béla töltötte be a férfi és a női válogatottnál a szövetségi kapitányi posztot.

A motorosok állják a sarat!

Készült2023-02-01

A Magyar Motorsport Szövetség (MAMS) sikeres éven van túl. A gazdasági nehézségek ezt a sportágat sem kímélték, ám a testület elnöke, egyben az NVESZ elnökségi tagja úgy véli, nagyjából sikerült elérniük azt, amit célként kitűztek.

Squash: Világjátékok-résztvevő lett az Év Női Sportolója Csíkszeredában

Készült2023-01-31

Szász Kincső magára talált. A csíkszeredai fallabdázó jelenleg a 155. a világranglistán. A magyar színekben versenyző játékos Mexikóvárosban egy PSA Challenger tornán indult– adta hírül a Magyar Fallabda (Squash) Szövetség.

Teqball: Taroltak a magyarok Szkopjében

Készült2023-01-30

Tizenegy magyar érem a European Teqball Tour szkopjei állomásán. A hazai szövetség információi szerint a többszörös világbajnokokkal tűzdelt magyar válogatott tagjai öt aranyat, két ezüstöt és négy bronzot szereztek.

Floorball: Felvette a versenyt a legjobbakkal az U19-es fiúválogatott

Készült2023-01-29

Két győzelemmel és két szoros vereséggel zárta a spanyolországi vb-selejtezőt a magyar U19-es fiú floorball-válogatott, amely egy hajszállal maradt le arról, hogy ott legyen a dániai világbajnokságon.

Lendületben a legegészségesebb sportág!

Készült2023-01-25

Kihívásokkal teli évre készül a Magyar Fallabda (Squash) Szövetség. Az elnök szerint további pozitív fejlemények várhatók 2022-höz képest, miközben a múlt év is rendhagyó volt, mert a támogatási források befagyása, és a működési költségek növekedése ezt a sportágat sem hagyta(ja) érintetlenül.

Teqball: Díjazták a legjobbakat

Készült2023-01-24

Ünnepeltek a teqballosok! A már hungarikumnak számító sportágban megtartották a sikeres tavalyi év díjátadóját. A budapesti eseményen köszöntötték a tavalyi vb-n részt vett válogatott tagjait.

Eb-t rendezne és tömegeket szólítana meg a kungfu szövetség elnöke

Készült2023-01-20

A magyar kungfu-válogatott várakozáson felül szerepelt a Loutrakiban megrendezett Európa-bajnokságon, hiszen a generációváltáson átesett nemzeti csapat tizenhat éremmel tért haza Görögországból. A testület elnöke bízik abban, hogy a nehézségek ellenére, a sikerek idén sem maradnak el.

Kocsis-Simon Ágnes: Kimagasló eredményt csak tudatos munkával lehet elérni!

Készült2023-01-19

Kocsis-Simon Ágnes egyfajta küldetésnek tartja a Magyar Petanque Szövetség elnöki tisztségét. Az új vezető célja, hogy az elnökséggel karöltve, olyan munkát végezzen, amelynek eredményeképpen, egyre többen ismerik meg a sportágat, így nő a szabadidős bázisa is.