Sportági hírek

Fallabda – Farkas és Chukwu az idei bajnokságot is kipipálta!

Készült2023-06-06

Címvédések a fallabdázóknál. A budapesti Aktív Squash Club adott otthont a 2023-as DELTA Országos Egyéni Squash Bajnokságnak.

Teqball – Hamarosan a Veszprém Arénában randevúznak a sportág legjobbjai

Készült2023-06-05

Teqball-ünnep a Veszprém Arénában! Június 10-én és 11-én megrendezik a MOL Országos Teqball Bajnokság következő fordulóját. A Magyar Teqball Szövetség a kétnapos eseményt egy nagyszabású rendezvénnyel ünnepli, amely alkalmával bárki kipróbálhatja a magyar fejlesztésű sportágat, szurkolhat a világbajnokoknak. Vasárnap egész nap ingyenes családi programokkal várják az érdeklődőket.

Tim Gábor: Leadtuk a nevezést a Hungaroringre

Készült2023-06-05

Tim Gábor és menedzsere úgy döntött, hogy leadja a nevezést a Clio Cup Europe idei harmadik versenyére, amelyre június 16-18-án kerül sor a Hungaroringen. A költségvetésük ugyan még nem teljes, de a határidő lejár, és semmikép nem akarnak lemaradni a magyar fordulóról. A hétszeres bajnok vanyarci versenyző továbbra is a szurkolói segítségével tud továbbra is versenyezni.

Teke-vb: Ausztria és Horvátország szerezte meg a vb-aranyat

Készült2023-05-30

Véget ért a teke-világbajnokság a horvátországi Varasdon. A férfiaknál a döntőben Ausztria meglepetésre legyőzte a németeket, míg a nőknél hazai győzelem született: Horvátország az osztrákok ellen nyert a fináléban. Mind a női, mind a férfi válogatott az ötödik helyet szerezte meg.

Gyermek Nap a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben

Készült2023-05-29

Május 25-én tartotta a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet az idei gyermeknapját az „ott lakó” beteg gyerekek számára.

Fekvenyomó-vb: Újra van világbajnokunk!

Készült2023-05-26

Tizenkilenc év után ismét van felnőtt férfi fekvenyomó világbajnoka Magyarországnak. Akkor, 2004-ben Mészáros László lett vb-aranyérmes, azóta nem jött össze a magyar siker. Most azonban Kubatov Géza a 105 kilogrammos kategóriában a dobogó legmagasabb fokára tudott állni a dél-afrikai Sun City-ben. A Kromek András szövetségi kapitány által versenyeztetett válogatottban Kubatov végül magyar csúccsal lett első, amely mostantól 227.5 kg.

Teke-vb: A női válogatott legyőzte a szerbeket!

Készült2023-05-24

A németekkel negyeddöntőznek a lányok

Világkupa győzelmekkel hangolt az Európa Játékokra a kick-boxos Veres Richárd

Készült2023-05-23

Veres Richárd és Mónus Viktor is duplázott a felnőttek között a Törökországban lebonyolított kick-box világkupán. A 2028-as olimpiai részvételre hajtó sportág világkupa sorozatában egyre komolyabb mezőnyök vesznek részt: Isztambulban 42 ország több mint 2800 harcosa lépett tatamira és szállt ringbe, köztük 54 magyar – és hasonlóan méretes létszám várható majd a soron következő, júniusi budapesti világkupán is.

A Magyar Olimpiai Bizottság május 20-án a Hotel Héliában tartotta tavaszi közgyűlését.

Készült2023-05-23

Dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár köszöntőjében az államtitkárság és a MOB közötti jó kapcsolatot, együttműködést méltatta. „Közösen szolgáljuk a magyar sportot a Magyar Olimpiai Bizottsággal” – hangsúlyozta.

SOSZ-KÖZGYŰLÉS

Készült2023-05-23

2023. május 18-án tartotta évi rendes küldöttgyűlését a Sportegyesületek Országos Szövetsége.